Vinciguerra vann i comebacken

Andreas Vinciguerra hjälpte Fair Play till seger i elitseriepremiären mot KLTK. "Vinci" besegrade Tobias Blomgren på fjärdesingeln i sin första match sedan hösten 2006.

Tobias Blomgren är en av Sveriges bästa juniorer men mot den förre världsstjärnan hade han inte mycket att sätta emot. Det var en spelsugen, och skadefri, Vinciguerra som var tillbaka på tennisbanan och han vann med 6-2, 6-2.

– Det kändes fantastiskt fint och jag spelade bra och hade kontroll genom hela matchen, säger Andreas Vinciguerra.

Då Vinciguerra tappat sin ATP-ranking så spelar han fjärdesingel i Fair Play som har ett starkt lag. På tredjesingeln har man Pablo Figueroa och på andrasingeln återfinns Tim Göransson som är rankad 651:a i världen. Figueroa och Göransson besegrade svårspelade Johan Kareld, respektive Daniel Hammar. Förstasingeln sköter Ervin Eleskovic (ATP 515) och han såg till att punktera KLTK genom att göra 6-4, 7-6 mot Daniel Danilovic (ATP 615).

Tillsammans med Andreas Vinciguerra vann sedan Eleskovic också förstadubbeln medan Figueroa/Nikola Vuckovic i andradubbeln gjorde en jämn fight mot Kungliga Klubbens Alexander Milles/Martin Taipale. Skånelaget segrade med 2-1  set.