Välkommen till KLTK:s rehab-bad

Är du spelande seniormedlem i KLTK så har du tillgång till våra rehab-bad som består av kallbad och varmbad med jetstrålar. Efter genomförd introduktion får du fri tillgång till baden.

De som förespråkar nyttan med iskalla bad menar att hård fysisk aktivitet orsakar små inflammationer i kroppen. Att kliva ner i ett isbad omedelbart efter en match eller träning hjälper till att kväva dessa inflammationer i sin linda. Genom att sänka ned kroppen i kallt vatten tvingas blodet ur musklerna. När man kommer upp ur badet värms kroppen upp igen och nytt blod strömmar till vilket bidrar till att spola ut slaggprodukter så som mjölksyra.

Vill man öka effekten väljer man att alternera mellan kallt och varmt. En minut i varje, tre gånger per bad och du kommer att känna dig pigg. KLTK:s kalla bad håller c:a 10 grader och det varma c:a 38 grader.

Boka en introduktion genom att mejla PETER.TIELMAN@KLTK.SE. Introduktionen tar 25 minuter och kostar 400 kronor en person och 500 för två. Därefter nyttjas badkaren utan kostnad.