Academy of KLTK

I Kungl. Lawn Tennis Klubbens stadgar framgår det att klubbens ändamål är att utbilda goda tennisspelare. De flesta utbildar vi till goda motionsspelare, ett fåtal till goda tävlingsspelare men vi vill också försöka utbilda några till goda elitspelare på internationell nivå.

Vad gör vi och varför

KLTK har med hjälp av donationer och gåvor startat en utbildningsplats/akademi där lovande juniorer från hela Sverige kan samlas och erbjudas de bästa förutsättningar för att från tidig ålder kunna träna och tävla som sina internationella konkurrenter. Att samla elitsatsande juniorer, samtidigt som träningen kan individanpassas, ryms inte inom dagens klubbsystem i Sverige, men är en förutsättning för att nästa generation av svenska elitspelare skall kunna utvecklas.

Projektet har nu pågått sedan hösten 2015 och vår ambition är att fortsätta minst till år 2025.

Hur gör vi

Deltagarna i utbildningen/akademien erbjuds ett helhetskoncept.

Ansvarig för verksamheten är två av Sveriges mest meriterade tränare som med hjälp av projektets så kallade Senior Advisor sköter planering och genomförande. Projektets Senior Advisor är en av världens mest meriterade tenniscoacher, spanjoren Galo Blanco. Träningen sker både i grupp och individuellt med KLTK som bas men med flera utflykter till vår internationella partner. För fysträning, näringslära och mental träning har anlitats personer med specialistkompetens.

En mindre buss finns också att tillgå för nationella tävlingar och läger som anordnas inför tävlingsperioderna. Eleverna erbjuds betydande tävlingsbevakning samt ekonomisk support för internationellt tävlande. För spelare med hemvist utanför Stockholm finns ett boende (campus) i Kungl. Tennishallen med 16 bäddar, badrum, kök, matsal, TV-rum och tvättstuga.

Ideellt projekt

Academy of KLTK är en akademi helt utan affärs-/vinstintressen vilket innebär att inga resurser behöver tas ur verksamheten för att stimulera olika kommersiella projekt. Alla beslut fattas på sportslig grund för att främja den övergripande målsättningen; att ge svenska juniorer bästa möjliga förutsättningar att utvecklas till internationella toppspelare.

LÄS MER OM ACADEMY OF KLTK