Samarbetande tränare

Som ett led i att befästa KLTK:s position som en av Sveriges ledande tennisklubbar är ett antal mycket kvalificerade tränare knutna till verksamheten. Personer med olika bakgrund, olika erfarenheter och med olika specialiteter. Dessa personer som vi benämner "samarbetande tränare" är till din tjänst och de enda som vi tillåter att vara verksamma på våra banor som privattränare.

Övrig information

Varje lektion är 55 minuter för att respektive tränare ska hinna förbereda kommande träningspass. Tränarnas arvode framgår av nedanstående presentation. Med två elever på banan tillkommer 50:-, tre elever tillkommer 100:- och vid fyra elever tillkommer 150:-. Alla betalningar sker i Kungl. Tennishallens reception. På bana 1 och 2 kan lektion med tränare inte bedrivas.

Som medlem bokar man själv banan genom det digitala bokningssystemet MyCourt. Därefter bokas tränaren via samma bokningssystem under ikonen ”tränare”. Lektionerna är inte öppna för icke medlemmar och medlemmar med begränsad bokningsrätt kan endast ta lektioner på de tider där de själva kan boka.

Som juniormedlem kan man boka tid med tränare på vissa banor och tider. Man kan boka en tid i taget. Så snart lektionen är genomförd kan en ny tid bokas. LÄS MER HÄR!

I händelse av regn vid utomhusspel flyttas lektionen inomhus i mån av ledig bana. Finns ledig inomhusbana men eleven inte önskar träna inne debiteras lektionen. Bokad lektion som inte avbokas senast 18:00 kvällen före debiteras till fullt pris såvida inte lektionen övertas av annan medlem.

Joe Beaton är gruppledare för KLTK:s samarbetande tränare. Har du tips och idéer kring tränarverksamheten når du Joe via JOE.BEATON@KLTK.SE.

Roger Alex

Boka Roger via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Gymnastikdirektör som gått SvTF:s steg 3-utbildning. Som junior en av de bästa i landet. Spelade under en period tennis som proffs. Har arbetat 30 år på KLTK, 15 år som tränare för klubbens juniorer och sedan 2004 som privattränare. Tycker om att arbeta med spelare i alla åldrar på olika nivåer.

Jonathan Backman

Boka Jonathan via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Jonathan har en bakgrund som elitspelare med ett flertal SM-medaljer, elitseriematcher och ATP-poäng som några av hans meriter.

Parallellt med sin elitsatsning har Jonathan under flera års tid arbetat som tennistränare i Lidköpings Tennisklubb med spelare i olika åldrar och nivåer. Sedan 2022 har han arbetat på KLTK som tränare i juniorverksamheten.

Jonathan arbetar gärna med spelare i alla åldrar och med varierande spelnivå.

Joe Beaton

Boka Joe via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Joe har under många år arbetat med tennis i Spanien. Professionell tränare som spelat på elitnivå. Redo att hjälpa tennisspelare på olika nivåer med att förbättra teknik, taktik och styrka. Är tvåspråkig i engelska och spanska. Svenskan är under utveckling.

Joe är gruppledare för våra samarbetande tränare. Har du några tankar och idéer hur tränarverksamheten på KLTK kan utvecklas för att ta tillvara många medlemmars intressen så välkommen att kontakta Joe.

Tryggve Ehnberg

Boka Tryggve via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Certified Professional PTR, Modern Tennis Coach MTI samt Etcheberry Certified. Steg 3 utbildad av Svenska Tennisförbundet. Utbildad i USA av bl.a. Dennis Van der Meer, Vic Braden och dr Jim Loehr. Trivs bra med tennisspelare på alla nivåer.

Ervin Eleskovic

Boka Ervin via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Ervin har en bakgrund som elitspelare. Kvartsfinalist i dubbel i Stockholm Open, spel i Davis Cup, vinst mot topp-50-spelare, samt fem vunna Elitserieguld och flera individuella SM-titlar. Har även varit Hitting Partner till Roger Federer och Novak Djokovic.

Utbildad tränare genom ITF och ATP-certifierad coach. Tio års tränarerfarenhet, bl.a. fyra år i Jumeirah Members Club i Dubai och huvudtränare i tre år för Singapore Tennis Association.

Ervin coachar på alla nivåer och gillar att fokusera på den individuella utvecklingen.

Max Ewald

Boka Max via KLTK:s bokningssystem MyCourt inom kort.

Max är 19 år och har arbetat som tennistränare i 5 år med spelare på olika nivåer. Han har varit sparringpartner till elitspelare och håller en hög tennisnivå själv. Han har genomgått Svenska Tennisförbundets tränarutbildningar upp till TGU1 och söker alltid nya kunskaper.

Fabio Mizzon

Boka Fabio via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Fabio kommer ursprungligen från Italien och har arbetat som tennistränare i 23 år. Han har stor erfarenhet inom tennis och är utbildad via det Italienska tennisförbundet där han erhållit certifikatet “Maestro Nazionale”(Nationell Tränare).

De senaste 10 åren har han arbetat som chefstränare på Lidingö TK samt samarbetat Italienska- och Svenska Tennisförbundet.

Fabio coachar alla nivåer och alla åldrar. Han talar svenska, engelska, italienska och lite tyska. Han har en stor passion för tennis och anser att “Tennis är ett gym for livet”.

Gabriel S. Runsten

Boka Gabriel via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Har tävlat på nationell elitnivå och låg som bäst etta i Stockholm och topp tio i Sverige på rankingen för juniorer födda -85. Mellan 2001 och 2014 arbetade han på KLTK, både som juniortränare, fystränare och samarbetande tränare.
Har därefter arbetat som privattränare, ansvarig tränare och administratör på Robin Söderlings akademi Lidingö Tennis Academy.

Steg3-utbildad av SvTF. Arbetar gärna med spelare i alla åldrar och olika nivåer.

Bollmaskin

Boka bollmaskinen via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Maskinen kommer från USA och heter SHOT MAKER. Den används i de flesta tennishallar i Sverige och är lättskött och driftsäker. Den träningssugne bokar bollmaskinen via bana 5 på samma sätt som en privattränare. Maskinen rymmer 240 bollar och kostar 190 kronor att hyra per timme (inklusive bollar).