Samarbetande tränare

Som ett led i att befästa KLTK:s position som en av Sveriges ledande tennisklubbar är ett antal mycket kvalificerade tränare knutna till verksamheten. Personer med olika bakgrund, olika erfarenheter och med olika specialiteter. Dessa personer som vi benämner "samarbetande tränare" är till din tjänst och de enda som vi tillåter att vara verksamma på våra banor som privattränare.

Övrig information

Varje lektion är 55 minuter för att respektive tränare ska hinna förbereda kommande träningspass. Tränarnas arvode framgår av nedanstående presentation. Med två elever på banan tillkommer 50:-, tre elever tillkommer 100:- och vid fyra elever tillkommer 150:-. Alla betalningar sker i Kungl. Tennishallens reception. På bana 3, 4 samt centercourten kan lektion med tränare inte bedrivas.

Som medlem bokar man själv banan genom det digitala bokningssystemet eller kontaktar receptionen. Sedan gör man upp med en av tränarna (se Kontaktpersoner nedan). Lektionerna är inte öppna för icke medlemmar och medlemmar med begränsad bokningsrätt kan endast ta lektioner på de tider där de själva kan boka.

Som juniormedlem kan man boka tid med tränare på söndagar mellan 12.00 – 16.00. Man kan boka en tid i taget. Så snart lektionen är genomförd kan en ny tid bokas. Bokning sker via receptionen i Kungl. Tennishallen. LÄS MER HÄR!

I händelse av regn vid utomhusspel flyttas lektionen inomhus. Bokad lektion som inte avbokas senast 18:00 kvällen före debiteras till fullt pris såvida inte lektionen övertas av annan medlem.

Roger Alex

Boka Roger via KLTK:s bokningssystem My Court.

Gymnastikdirektör som gått SvTF:s steg 3-utbildning. Som junior en av de bästa i landet. Spelade under en period tennis som proffs. Har arbetat 25 år på KLTK, 15 år som tränare för klubbens juniorer och sedan 2004 som privattränare. Tycker om att arbeta med spelare i alla åldrar på olika nivåer.

Joe Beaton

Boka Joe via KLTK:s bokningssystem My Court.

Har under många år arbetat med tennis i Spanien. Professionell tränare som spelat på elitnivå. Redo att hjälpa tennisspelare på olika nivåer med att förbättra teknik, taktik och styrka. Är tvåspråkig i engelska och spanska. Svenskan är under utveckling.

Joe är gruppledare för våra samarbetande tränare. Har du några tankar och idéer hur tränarverksamheten på KLTK kan utvecklas för att ta tillvara många medlemmars intressen så välkommen att kontakta Joe.

Tryggve Ehnberg

Boka Tryggve via KLTK:s bokningssystem My Court.

Certified Professional PTR, Modern Tennis Coach MTI samt Etcheberry Certified. Steg 3 utbildad av Svenska Tennisförbundet. Utbildad i USA av bl.a. Dennis Van der Meer, Vic Braden och dr Jim Loehr. Trivs bra med tennisspelare på alla nivåer.

Daniel Hammar

Boka Daniel via KLTK:s bokningssystem My Court

Har gått Svenska Tennisförbundets tränarutbildningar samt arbetat som tennistränare på heltid i snart 20 år. Har varit verksam i flera av landets mest framstående klubbar samt arbetat utomlands som förbundskapten för Kuwaits junior- och seniorlandslag. Genom åren har Daniel tränat flera av Sveriges bästa junior- och seniorspelare. Som junior var Daniel rankad top-10 i Sverige och som senior har han tävlat internationellt samt Elitserien och tyska ligan för flera olika klubbar. Daniel är nybliven svensk mästare i klassen H40 och han ser fram emot att hjälpa dig att ta din tennis till nästa nivå.

Johan Kareld

Boka Johan via KLTK:s bokningssystem My Court.

Före detta elitspelare, född 1980. Var som junior rankad bland de bästa i landet. Tio års erfarenhet av tennistränaryrket. Har jobbat som förbundstränare för svenska juniorlandslagen och genomfört uppdrag för det svenska herrlandslaget. Tycker om att träna spelare i alla åldrar oavsett om man är nybörjare, motionsspelare, tävlingsspelare eller elitspelare.

Jonatán Moral

Boka Jonatán via KLTK:s bokningssystem My Court

Professionell tennistränare från södra Spanien. Före detta ITF-spelare med över åtta års erfarenhet som landslagscoach. Jonatán har också arbetat som tränare för ATP-spelare på tennisakademierna Puente Romano Tennis Club och Manolo Santana Racket Club bägge belägna i Marbella.

Fokuserar sina träningar framförallt på utveckling av teknik och taktik. Träningen vänder sig till alla åldrar och spelnivåer men Jonatán har specialiserat sig på träning för vuxna. Välkommen till ett pass!

Hilda Melander

Boka Hilda via KLTK:s bokningssystem My Court

Elitspelare på 25 år som ha spenderat de senaste 19 åren på en tennisbana. Under karriären har hon bland annat medverkat i det svenska landslaget i både EM och Fed Cup. Hilda har tre USD 10.000-titlar samt 24 SM-medaljer (12 guld). Under tiden som professionell atlet har hon även startat och drivit företaget SportAktiv. Hilda ser fram emot att få dela med sig av sina erfarenheter.

Mikael Stadling

Boka Mikael via KLTK:s bokningssystem My Court.

Före detta elitspelare på ATP-touren (ranking 250). Jobbat fyra år som tränare på Tennisgymnasiet i Kramfors. Därefter fyra år i SALK. Är sedan 2006 verksam på KLTK.