Samarbetande tränare

Som ett led i att befästa KLTK:s position som en av Sveriges ledande tennisklubbar är ett antal mycket kvalificerade tränare knutna till verksamheten. Personer med olika bakgrund, olika erfarenheter och med olika specialiteter. Dessa personer som vi benämner "samarbetande tränare" är till din tjänst och de enda som vi tillåter att vara verksamma på våra banor som privattränare.

Övrig information

Varje lektion är 55 minuter för att respektive tränare ska hinna förbereda kommande träningspass. Tränarnas arvode framgår av nedanstående presentation. Med två elever på banan tillkommer 50:-, tre elever tillkommer 100:- och vid fyra elever tillkommer 150:-. Alla betalningar sker i Kungl. Tennishallens reception. På bana 1, 2 samt centercourten kan lektion med tränare inte bedrivas.

Som medlem bokar man själv banan genom det digitala bokningssystemet eller kontaktar receptionen. Sedan gör man upp med en av tränarna (se Kontaktpersoner nedan). Lektionerna är inte öppna för icke medlemmar och medlemmar med begränsad bokningsrätt kan endast ta lektioner på de tider där de själva kan boka.

Som juniormedlem kan man boka tid med tränare på söndagar mellan 12.00 – 16.00. Man kan boka en tid i taget. Så snart lektionen är genomförd kan en ny tid bokas. Bokning sker via receptionen i Kungl. Tennishallen. LÄS MER HÄR!

I händelse av regn vid utomhusspel flyttas lektionen inomhus. Bokad lektion som inte avbokas senast 18:00 kvällen före debiteras till fullt pris såvida inte lektionen övertas av annan medlem.

Roger Alex

Boka Roger via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Gymnastikdirektör som gått SvTF:s steg 3-utbildning. Som junior en av de bästa i landet. Spelade under en period tennis som proffs. Har arbetat 25 år på KLTK, 15 år som tränare för klubbens juniorer och sedan 2004 som privattränare. Tycker om att arbeta med spelare i alla åldrar på olika nivåer.

Joe Beaton

Boka Joe via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Har under många år arbetat med tennis i Spanien. Professionell tränare som spelat på elitnivå. Redo att hjälpa tennisspelare på olika nivåer med att förbättra teknik, taktik och styrka. Är tvåspråkig i engelska och spanska. Svenskan är under utveckling.

Joe är gruppledare för våra samarbetande tränare. Har du några tankar och idéer hur tränarverksamheten på KLTK kan utvecklas för att ta tillvara många medlemmars intressen så välkommen att kontakta Joe.

Gordan Divljak

Boka Gordan via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Gordan innehar en masterexamen inom idrottsfysiologi. Han har tidigare arbetat som tennistränare på John McEnroe Tennis Academy i New York, där han coachade motionsspelare och blivande collegespelare. Arbetet i New York har gett Gordan goda erfarenheter av att vägleda såväl unga som gamla motionärer samt elitsatsande tävlingsjuniorer.

Tryggve Ehnberg

Boka Tryggve via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Certified Professional PTR, Modern Tennis Coach MTI samt Etcheberry Certified. Steg 3 utbildad av Svenska Tennisförbundet. Utbildad i USA av bl.a. Dennis Van der Meer, Vic Braden och dr Jim Loehr. Trivs bra med tennisspelare på alla nivåer.

Daniel Hammar

Boka Daniel via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Har gått Svenska Tennisförbundets tränarutbildningar samt arbetat som tennistränare på heltid i snart 20 år. Har varit verksam i flera av landets mest framstående klubbar samt arbetat utomlands som förbundskapten för Kuwaits junior- och seniorlandslag. Genom åren har Daniel tränat flera av Sveriges bästa junior- och seniorspelare. Som junior var Daniel rankad top-10 i Sverige och som senior har han tävlat internationellt samt Elitserien och tyska ligan för flera olika klubbar. Daniel är svensk mästare i klassen H40 och han ser fram emot att hjälpa dig att ta din tennis till nästa nivå.

Christian Hjertquist

Boka Christian via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Christian var en framgångsrik tävlingsjunior i tennis fram till 16 års ålder och har spelat tennis ett år på collage i USA. Sedan 2010 har han arbetat med tennis och kommer nu närmast från tränaruppdrag i SALK där eleverna bestod av barn, tävlingsjuniorer och vuxna.

Jonatán Moral

Boka Jonatán via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Professionell tennistränare från södra Spanien. Före detta ITF-spelare med över åtta års erfarenhet som landslagscoach. Jonatán har också arbetat som tränare för ATP-spelare på tennisakademierna Puente Romano Tennis Club och Manolo Santana Racket Club bägge belägna i Marbella.

Fokuserar sina träningar framförallt på utveckling av teknik och taktik. Träningen vänder sig till alla åldrar och spelnivåer men Jonatán har specialiserat sig på träning för vuxna. Välkommen till ett pass!

Mikael Stadling

Boka Mikael via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Före detta elitspelare på ATP-touren (ranking 250). Jobbat fyra år som tränare på Tennisgymnasiet i Kramfors. Därefter fyra år i SALK. Är sedan 2006 verksam på KLTK.