Samarbetande tränare

Som ett led i att befästa KLTK:s position som en av Sveriges ledande tennisklubbar är ett antal mycket kvalificerade tränare knutna till verksamheten. Personer med olika bakgrund, olika erfarenheter och med olika specialiteter. Dessa personer som vi benämner "samarbetande tränare" är till din tjänst och de enda som vi tillåter att vara verksamma på våra banor som privattränare.

Övrig information

Varje lektion är 55 minuter för att respektive tränare ska hinna förbereda kommande träningspass. Tränarnas arvode framgår av nedanstående presentation. Med två elever på banan tillkommer 50:-, tre elever tillkommer 100:- och vid fyra elever tillkommer 150:-. Alla betalningar sker i Kungl. Tennishallens reception. På bana 1, 2 samt centercourten kan lektion med tränare inte bedrivas.

Som medlem bokar man själv banan genom det digitala bokningssystemet MyCourt. Därefter bokas tränaren via samma bokningssystem under ikonen ”tränare”. Lektionerna är inte öppna för icke medlemmar och medlemmar med begränsad bokningsrätt kan endast ta lektioner på de tider där de själva kan boka.

Som juniormedlem kan man boka tid med tränare på vissa banor och tider. Man kan boka en tid i taget. Så snart lektionen är genomförd kan en ny tid bokas. LÄS MER HÄR!

I händelse av regn vid utomhusspel flyttas lektionen inomhus i mån av ledig bana. Finns ledig inomhusbana men eleven inte önskar träna inne debiteras lektionen. Bokad lektion som inte avbokas senast 18:00 kvällen före debiteras till fullt pris såvida inte lektionen övertas av annan medlem.

Joe Beaton är gruppledare för KLTK:s samarbetande tränare. Har du tips och idéer kring tränarverksamheten når du Joe via JOE.BEATON@KLTK.SE.

Roger Alex

Boka Roger via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Gymnastikdirektör som gått SvTF:s steg 3-utbildning. Som junior en av de bästa i landet. Spelade under en period tennis som proffs. Har arbetat 30 år på KLTK, 15 år som tränare för klubbens juniorer och sedan 2004 som privattränare. Tycker om att arbeta med spelare i alla åldrar på olika nivåer.

Tryggve Ehnberg

Boka Tryggve via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Certified Professional PTR, Modern Tennis Coach MTI samt Etcheberry Certified. Steg 3 utbildad av Svenska Tennisförbundet. Utbildad i USA av bl.a. Dennis Van der Meer, Vic Braden och dr Jim Loehr. Trivs bra med tennisspelare på alla nivåer.

Daniel Hammar

Boka Daniel via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Daniel har gått Svenska Tennisförbundets tränarutbildningar samt arbetat som tennistränare på heltid i över 20 år. Han har varit verksam i flera av landets mest framstående klubbar samt arbetat utomlands som förbundskapten för Kuwaits junior- och seniorlandslag. Genom åren har Daniel tränat flera av Sveriges bästa junior- och seniorspelare. Som junior var Daniel rankad top-10 i Sverige och som senior har han tävlat internationellt, samt spelat Elitserien och tyska ligan för flera olika klubbar. Daniel har vunnit Veteran-SM i både klass H35 samt H40 och han ser fram emot att hjälpa dig att ta din tennis till nästa nivå.

Juan Ignacio Nuñez Ostiz

Boka Juan via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Juan, som talar engelska och spanska, är uppvuxen i Argentina där han spelat tennis sedan 6 års ålder. Som junior tävlade han på nationell nivå i sitt hemland och som senior på Future- och ITF-touren internationellt. Som tränare har han arbetat både med spelarutveckling och som lärare för tennistränare.

Juan uppskattar att träna spelare i alla åldrar och nivåer. Huvudmålet är att eleverna ska ha kul men också att få ta del av Juans erfarenheter och kunskap.

Gabriel Runsten

Boka Gabriel via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Har tävlat på nationell elitnivå och låg som bäst etta i Stockholm och topp tio i Sverige på rankingen för juniorer födda -85. Mellan 2001 och 2014 arbetade han på KLTK, både som juniortränare, fystränare och samarbetande tränare.
Har därefter arbetat som privattränare, ansvarig tränare och administratör på Robin Söderlings akademi Lidingö Tennis Academy.

Steg3-utbildad av SvTF. Arbetar gärna med spelare i alla åldrar och olika nivåer.

Timon Renzelmann

Boka Timon via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Timon är klubbens HITTING PARTNER.

Timon kommer från Tyskland och studerar hållbar energi på KTH. Han har spelat tennis sedan fyra års ålder och har stor erfarenhet av både coaching och matchspel från turneringar och tävlingar i hemlandet.

En Hitting Partner på KLTK är inte en tennistränare utan en spelare som håller hög nivå. Till dessa träningstimmar tar du som bokare med dig egna bollar.

Bollmaskin

Boka bollmaskinen via KLTK:s bokningssystem MyCourt.

Maskinen kommer från USA:s ledande tillverkare PLAYMATE i Morrisville, North Carolina. Den är lättskött och driftsäker. Den träningssugne bokar bollmaskinen via bana 5 på samma sätt som en privattränare. Maskinen rymmer 240 bollar och kostar 190 kronor att hyra per timme (inklusive bollar).