Övriga tävlingar

KLTK arrangerar årligen tävlingar från stora internationella evenemang så som Intrum Stockholm Open, Kungens Kanna & Drottningens Pris till mer lekfulla övningar i form av KLTK Butikens Höstturnering. I kalendern på hemsidan presenteras alla arrangemangen.

Klubbmästerskapen

KM i dubbel och mixed, eller lite högtidligare KLTK Championship, genomförs inomhus under vår och höst. Dam- och herrdubbel spelas en lördag på senvåren och mixed-dubbel arrangeras en söndag i oktober/november.

Love Tennis KLTK

Love Tennis är en ideell medlemsförening som ansvarar för att organisera och genomföra gruppspel för KLTK:s seniormedlemmar i alla nivåer.

Gruppspelet är en rolig möjlighet att utveckla sina matchkunskaper och samtidigt träffa nya klubbkamrater både på och utanför tennisbanan. Utöver det organiserade gruppspelet, erbjuds även sociala aktiviteter för alla som är med i Love Tennis – KLTK. Vårt mål är att skapa en härlig och positiv gemenskap samt att skapa ett socialt tävlingsforum, oavsett erfarenhetsnivå är alla seniormedlemmar varmt välkomna att deltaga. Man placeras i lämplig grupp baserat på ens spelnivå.

Love Tennis – KLTK erbjuder flera olika gruppspel:
Women’s Singles
Men’s Singles
Women’s Doubles
Men’s Doubles
Mixed Doubles

FÖR MER INFORMATION OCH ANMÄLAN, SE HÄR

Klubbmatcher

KLTK har alltid varit en aktiv förening när det gäller klubbutbyte både nationellt och internationellt. Redan på 1890-talet i klubbens barndom förekom omfattande utbyten mellan KLTK och andra vänklubbar.

Traditionen förs vidare och årligen deltar lag från KLTK i matcher mot nationella och internationella klubbar. I vissa matcher är förutsättningarna att toppa laget med klubbens absolut bästa spelare i respektive ålderskategori. I andra matcher är det sociala inslaget viktigare. Gemensamt för alla matcher är att de annonseras till klubbens medlemmar med en ansvarig kapten som ska ta ut laget efter de förutsättningar och format som gäller. Den intresserade medlemmen ska därefter anmäla sitt intresse till ansvarig kapten via klubbens hemsida. Deltagande medlemmar bär själva sina kostnader för medverkan i klubbmatcherna.

Det är önskvärt att spelare under klubbmatcher bär KLTK:s officiella tenniskläder.

Svenska klubbmatcher

SALK
Spelplats: Kungl. Tennishallen och Salkhallen alternerar
Spelform; Damdubbel, herrdubbel, mixed
Spelnivå: Blandad

Bakgrund
Klubbmatchen mot SALK initierades för att öka utbytet mellan Sveriges två ledande tennisklubbar. Den första matchen spelades 1973 och man tävlar om en vacker silverskål som skänkts av KLTK:s tidigare hedersordförande Peter Wallenberg.

Denna klubbmatch spelas med både herrar och damer i dubbel och mixed. Spelstandarden hos deltagarna är mycket blandad men ingen är helt nybörjare. Efter matchen har vi prisutdelning, äter tillsammans, diskuterar samarbetsformer och umgås.

HISTORIK PETER WALLENBERGS SKÅL

Internationella utbyten

CTC
Spelplats: Europa
Datum: Årligen i september/oktober
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel, mixed.
Spelnivå: God

LÄS MER

Gregory Cup
Spelplats: London, Köpenhamn och Stockholm alternerar
Datum: Maj i Köpenhamn, augusti i London, september i Stockholm
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel.
Spelnivå: Hög

LÄS MER