Övriga tävlingar

KLTK arrangerar årligen tävlingar från stora internationella evenemang så som Intrum Stockholm Open, Kungens Kanna & Drottningens Pris till mer lekfulla övningar i form av Blixtutmaningen och KLTK Butikens Höstturnering. I kalendern på hemsidan presenteras alla arrangemangen.

Dubbel-KM

Innan inomhussäsongen är avslutad genomförs varje år det roliga och prestigefyllda klubbmästerskapet i dubbel. Tre klasser genomförs under en intensiv dag som avslutas med bankett och prisutdelning.

Indoors Position (IP)

IP skall ge deltagarna roliga matcher mot jämbördiga spelare och samtidigt utmana våra tävlingsinriktade medlemmar att ta en position ”indoors”. IP är mycket populärt bland de ca. 110 medlemmar som deltar. Anmälningsavgiften för 2022 är 310 kronor.

IP:s deltagare och placering anslås på hemsidan samt vid bana 1. IP är öppen för damer och herrar från 22 år och uppåt.

SENASTE RESULTAT
IP-STEGEN
TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Anmälningsavgiften för 2022 är 310:-. Avgiften debiteras på ditt medlemskonto. Anmäl dig genom att skicka ett email till KANSLI@KLTK.SE. Önskar du ej kvarstanna i IP-stegen vänligen meddela KANSLIET senast den 31 december 2022.

Vänligen observera att ni måste ha spelat 4 matcher under året för att få kvarstanna på stegen.

Klubbmatcher

KLTK har alltid varit en aktiv förening när det gäller klubbutbyte både nationellt och internationellt. Redan på 1890-talet i klubbens barndom förekom omfattande utbyten mellan KLTK och andra vänklubbar.

Traditionen förs vidare och årligen deltar lag från KLTK i matcher mot nationella och internationella klubbar. I vissa matcher är förutsättningarna att toppa laget med klubbens absolut bästa spelare i respektive ålderskategori. I andra matcher är det sociala inslaget viktigare. Gemensamt för alla matcher är att de annonseras till klubbens medlemmar med en ansvarig kapten som ska ta ut laget efter de förutsättningar och format som gäller. Den intresserade medlemmen ska därefter anmäla sitt intresse till ansvarig kapten via klubbens hemsida. Deltagande medlemmar bär själva sina kostnader för medverkan i klubbmatcherna.

Det är önskvärt att spelare under klubbmatcher bär KLTK:s officiella tenniskläder.

Svenska klubbmatcher

SALK
Spelplats: Kungl. Tennishallen och Salkhallen alternerar
Spelform; Damdubbel, herrdubbel, mixed
Spelnivå: Blandad

Bakgrund
Klubbmatchen mot SALK initierades för att öka utbytet mellan Sveriges två ledande tennisklubbar. Den första matchen spelades 1973 och man tävlar om en vacker silverskål som skänkts av KLTK:s tidigare hedersordförande Peter Wallenberg.

Denna klubbmatch spelas med både herrar och damer i dubbel och mixed. Spelstandarden hos deltagarna är mycket blandad men ingen är helt nybörjare. Efter matchen har vi prisutdelning, äter tillsammans, diskuterar samarbetsformer och umgås.

HISTORIK PETER WALLENBERGS SKÅL

Internationella utbyten

CTC
Spelplats: Europa
Datum: Årligen i september/oktober
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel, mixed.
Spelnivå: God

LÄS MER

Gregory Cup
Spelplats: London, Köpenhamn och Stockholm alternerar
Datum: Maj i Köpenhamn, augusti i London, september i Stockholm
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel.
Spelnivå: Hög

LÄS MER