Övriga tävlingar

KLTK arrangerar årligen tävlingar från stora internationella evenemang så som Intrum Stockholm Open, Kungens Kanna & Drottningens Pris till mer lekfulla övningar i form av Blixtutmaningen och KLTK Butikens Höstturnering. I kalendern på hemsidan presenteras alla arrangemangen.

KLTK Butikens Höstturnering

När höstsäsongen startar genomförs en singel och dubbelturnering för KLTK:s medlemmar. Tävlingen avslutas med cocktailparty, middag och prisutdelning på finaldagen.

Dubbel-KM

Innan inomhussäsongen är avslutad genomförs varje år det roliga och prestigefyllda klubbmästerskapet i dubbel. Tre klasser genomförs under en intensiv dag som avslutas med bankett och prisutdelning.

Indoors Position (IP)

IP skall ge deltagarna roliga matcher mot jämbördiga spelare och samtidigt utmana våra tävlingsinriktade medlemmar att ta en position ”indoors”. IP är mycket populärt bland de c:a 130 medlemmar som deltar. Under 2018 spelades 455 IP-matcher.

IP:s deltagare och placering anslås på hemsidan samt vid bana 1. IP är öppen för damer och herrar från 22 år och uppåt.

SENASTE RESULTAT
IP-STEGEN
TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Anmälningsavgiften för 2019 är 310:-. Avgiften debiteras på ditt medlemskonto. Anmäl dig genom att skicka ett email till KANSLI@KLTK.SE. Önskar du ej kvarstanna i IP-stegen vänligen meddela KANSLIET senast den 14 januari 2019.

Vänligen observera att ni måste ha spelat 4 matcher under året för att få kvarstanna på stegen.

Klubbmatcher

KLTK har alltid varit en aktiv förening när det gäller klubbutbyte både nationellt och internationellt. Redan på 1890-talet i klubbens barndom förekom omfattande utbyten mellan KLTK och andra vänklubbar.

Traditionen förs vidare och årligen deltar lag från KLTK i matcher mot nationella och internationella klubbar. I vissa matcher är förutsättningarna att toppa laget med klubbens absolut bästa spelare i respektive ålderskategori. I andra matcher är det sociala inslaget viktigare. Gemensamt för alla matcher är att de annonseras till klubbens medlemmar med en ansvarig kapten som ska ta ut laget efter de förutsättningar och format som gäller. Den intresserade medlemmen ska därefter anmäla sitt intresse till ansvarig kapten via klubbens hemsida. Deltagande medlemmar bär själva sina kostnader för medverkan i klubbmatcherna.

Det är önskvärt att spelare under klubbmatcher bär KLTK:s officiella tenniskläder.

Svenska klubbmatcher

SALK
Spelplats: Kungl. Tennishallen och Salkhallen alternerar
Spelform; Damdubbel, herrdubbel, mixed
Spelnivå: Blandad

Bakgrund
Klubbmatchen mot SALK initierades för att öka utbytet mellan Sveriges två ledande tennisklubbar. Den första matchen spelades 1973 och man tävlar om en vacker silverskål som skänkts av KLTK:s tidigare hedersordförande Peter Wallenberg.

Denna klubbmatch spelas med både herrar och damer i dubbel och mixed. Spelstandarden hos deltagarna är mycket blandad men ingen är helt nybörjare. Efter matchen har vi prisutdelning, äter tillsammans, diskuterar samarbetsformer och umgås.

HISTORIK PETER WALLENBERGS SKÅL

Internationella utbyten

CTC
Spelplats: Europa
Datum: Årligen i september/oktober
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel, mixed.
Spelnivå: God

Bakgrund
KLTK är en av åtta grundare av CTC (the Association of Centenary Tennis Clubs) som bildades 1996 och har till syfte är att vidmakthålla traditionen inom tennissporten genom aktiviteter på de ledande klubbar som har främjat tennissportens utveckling i världen.

Utöver grundarklubbarna är ytterligare drygt 60 medlemsklubbar från samtliga kontinenter med i CTC. Alla är äldre än 100 år och har en tradition av internationell tävlingsverksamhet.

Genom medlemskapet i CTC får KLTK tillgång till ett unikt nätverk bland världens ledande tennisklubbar. KLTK har deltagit och deltar i olika internationella aktiviteter och utbyten som ett resultat av det prestigefyllda medlemskapet.

Varje år anordnas klubbmatcher där KLTK:s spelare möter andra lag från klubbar inom CTC.

Klubbmatcherna i CTC spelas ofta i månadsskiftet september/oktober. Spelnivån på våra motståndare är god och det är inte ovanligt att vi får möta fd. elitspelare. Damer och herrar (+35 och +45). Om du vill vara med och spela internationell tennis under trevliga former så är det detta evenemang som du skall anmäla ditt intresse till.

Mer information hittar du på: WWW.CENTENARYTENNISCLUBS.COM

Gregory Cup
Spelplats: London, Köpenhamn och Stockholm alternerar
Datum: Maj i Köpenhamn, augusti i London, september i Stockholm
Spelform: Damsingel, herrsingel, dubbel.
Spelnivå: Hög

Bakgrund
Klubbmatch mellan The All England Lawn Tennis & Croquet Club (AELTC), Hellerup Idræts Klub (HIK) i Köpenhamn, och KLTK. En period på 50- och 60-talet deltog även Oslo Tennisklubb.

Klubbmötet har i en obruten följd pågått sedan 1947 och kan därmed vara en av världens äldsta pågående klubbutbyten i tennis. Namngivare till tävlingen var engelsmannen J.C. Gregory som donerade en ståtlig pokal med inskriptionen ”For The Love of The Game and For The Friendship of Our Peoples” som ständigt vandrar mellan klubbarna.

Matcherna spelas växelvis på respektive klubbar. Deltagarna håller som regel mycket hög spelstandard. Många är eller har varit tennisspelare på elitnivå.

HISTORIK GREGORY CUP

Golf-KM

KLTK:s klubbmästerskap i golf genomfördes i obruten följd mellan åren 1978 till 2017. Tävlingen startades av Kalle Karlström och blev under många år ett mycket uppskattat tillfälle för klubbens medlemmar att umgås utanför tennisbanan. I takt med att medlemsantalet ökade så minskade intresset för golf inom KLTK, varför 2017 års Golf-KM blev det sista.

Golf-KM spelades i tre klasser och klubbmästare blev segraren i den öppna klassen, som avgjordes som slagtävling över 18 hål.

Utöver att kora klubbmästaren spelades en A-klass och en B-klass i poänbogey. B-klassen tävlade om Matts Carlgrens Hederspris.

KLUBBMÄSTARE