Tsitsipas fick idolen på fall

Det var framtiden mot sin idol som ställdes öga mot öga i Australian Open på söndagen. Den här gången var det 20-åringen Stefanos Tsitsipas som lämnade planen som segrare. Roger Federer fick ge sig i fyra set.

SE KLIPPET HÄR

– Det kommer att vara en fantastisk dag. Jag är väldigt ivrig.

Det sade Stefanos Tsitsipas inför åttondelsfinalen. Motståndet stavades nämligen världstrean Roger Federer – den 20-årige grekens stora idol och förebild.

Enligt BBC hade 14:e rankade Tsitsipas nämligen studerat Federers teknik på videoklipp på nätet i unga år. Att få ställas mot idolen i en Grand Slam-åttondel var därför en dröm som gick i uppfyllelse för Tsitsipas.

Men Tsitsipas nöjde sig inte med att bara spela mot legendaren. Han slog honom. Federer tog hem första set efter tiebreak, men de tre följande gick till greken. Slutsiffrorna skrevs 6–7 (11–13), 7–6 (7–3), 7–5, 7–6 (7–5).

– Det går inte att förklara den här känslan, säger Tsitsipas efteråt till BBC.

För KLTK är Stefanos Tsitsipas en bekant figur. Han spelade Kungens Kanna 2011 och 2012 samt återkom i oktober 2018 till Kungl. Tennishallen bara för att vinna vår egen ATP-tävling Intrum Stockholm Open.