Sebastian utsedd till Årets Junior

Till 2021 års främsta junior i KLTK utsågs Sebastian Eriksson som hedras med Erik Wennerströms Minnesstipendium om 10 000 kronor samt en minnesplakett.

I samband med årsmötet den 2 maj delade klubbens ordförande Marcus Wallenberg ut plaketten till Årets Junior, Sebastian Eriksson.

Det finns inte så mycket positivt med en pandemi, men för Sebastian Eriksson innebar det en längre träningsperiod samt en möjlighet att fördjupa sitt nya samarbete med Academy of KLTK. En ökad träningsmängd och tillfälle till sparring med äldre spelare gav en mycket fin utveckling under året.

Sebastian, som är uppväxt i Kungl. Tennishallen sedan knatteåldern och som länge varit en lovande spelare, tog under året steget upp till att bli den främste 16-åringen i Sverige. Han vann sin första mästerskapstävling när han spelade hem Corem Open i Båstad.

Internationellt väntade Sebastian ut pandemin och gjorde tävlingsdebut i månadsskiftet juni-juli. Han spelade åtta ITF-tävlingar och vann fem av dessa med matchkvoten 36–3. Trots att han spelade endast åtta tävlingar så avslutade Sebastian året som 216 i världen bland 18-åringar och inledde 2022 runt topp-130 på juniorvärldsrankingen.

Nämnas bör även att Sebastian trots sina unga 16 år, spelade förstasingeln för KLTK:s lag i Elitserien.

Ett mycket starkt 2021 som ger mersmak och en spännande framtida resa mot nya mål.

 

Publicerat 220504