Rebecca inbjuden av Rafa

Rebecca ”Beccis” Malmström avslutade sin två veckors långa Balkan-turné med en singeltitel i Maistra, Kroatien. Det betyder att KLTK:s ambitiösa junior kvalificerat sig till Tennis Europes slutspel, som arrangeras av Rafa Nadal Academy i november.

Rebecca har under året tävlat kontinuerligt på den europeiska U12-touren och därmed fått möjligheten att möta duktiga spelare från hela kontinenten. Under turnén till Slovenien och Kroatien fick hon spela tennis mot topptjejerna på Balkan. Det blev en väldigt lärorik resa som resultatmässigt gav dubbeltitel i Slovenien med slovakisk partner samt den senaste singeltiteln i Kroatien.

– Det har varit svårt för Beccis att hitta bra tävlingar i Sverige då hon är för ung för att få delta i många av dem. Därför har den internationella touren varit väldigt viktig för hennes utveckling, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

12 & Under Festival är ett nytt evenemang för de bästa europeiska spelarna i ålderskategorin. Till festivalen bjuds vinnarna i samtliga kategori 1-tävlingar, för en spännande och säsongsavslutande turnering där man tävlar om titeln ”Festival Champion” samt en vecka på Rafa Nadal Academy.

– Det kommer att bli mycket inspirerande och lärorikt för Beccis att åka till Mallorca och mäta sig bland de andra duktiga spelarna från Europa, avslutar Ennerberg.