Meriterat startfält i KM

Den årliga prestigefyllda KLTK Double Championships genomfördes i helgen med rekorddeltagande. Inte mindre än 108 matcher genomfördes på Kungl. Tennishallens inomhusbanor under drygt tio timmar. I startfältet återfanns spelare med både Davis Cup- och Fed Cup-meriter.

Till årets klubbmästerskap i dubbel var inte mindre än 55 par anmälda. Trettiofem i herrklassen och tjugo i damernas dubbel. Tävlingen inleddes med poolspel följt av traditionellt cupspel.

Davis Cup-meriterade Andreas Siljeström fick bära favoritskapet med sin partner, tidigare klubbmästaren Erik Ahrén Moonga. För att säkra segern behövde de dock ta sig igenom en svärm av vassa ungdomar.

– Kul att så många juniorer och ungdomar ställer upp i KM, kommenterade tävlingsgeneralen Andreas Blomdahl.

Semifinalerna i herrklassen bestod av tre unga par vid sidan av Siljeström/Ahrén Moonga. Jan Koupil/Alexander Eriksson besegrade Sven-Filip Låftman/Leo Mitelman i ena semifinalen medan Johan Garpered/Anton Örnberg fick se sig besegrade av favoriterna.

I finalen såg det ett tag ut som om Koupil/Eriksson var på väg mot en skräll men i slutändan kunde Siljeström/Ahrén Moonga utnyttja sin rutin och säkra slutsegern.

Ellen Allgurin, vinnare av Drottningens Pris 2008 och med erfarenhet från Fed Cup, i par med Alexandra Viktorovitch, gällde som favoriter i damklassen. Paret var skoningslösa och tappade endast ett game på väg fram till finalen. Där väntade regerande klubbmästare Thyra Taune i par med Caroline Kållberg. Detta var inget som rubbade Ellen och Alexandras självförtroende utan de tog hem finalen utan att tappa game.

Peter Schönström, som donerat den ståtliga pokalen i herrdubbel, förrättade prisutdelningen direkt efter finalerna. I herrklassen tävlar man om Peter Schönströms Hederspris och i damklassen om en vacker silverskål på fot donerad av Anna Wallenberg.

En lång dag med många matcher avslutades med champagne från KLTK:s officiella leverantör, G.H. Mumm, följt av middag med prisutdelning i restaurang Kungliga. Många glada, trevliga men något trötta spelare mötte upp till en trevlig KM-fest.