Vad som helst kan hända

Det är knappt en månad kvar till den 30:e upplagan av populära Blixtutmaningen. För den regerande mästarinnan av KLTK Indoors Position, Therese Jernbeck, är det en självklarhet att vara med i den fartfyllda tävlingen även denna gång.

Det finns endast ett fåtal platser kvar i Blixtutmaningen som spelas söndagen den 20 mars 2022. Anmäl dig till tävlingen HÄR.

Blixtutmaningen är en del av KLTK:s populära Indoors Position (IP) som ger deltagarna roliga matcher mot jämbördiga spelare och samtidigt utmanar våra tävlingsinriktade medlemmar att ta en position ”indoors”.

Den regerande mästarinnan Therese Jernbeck (på bild) ställer upp nu i mars och satsar även detta år på att sluta som etta bland damerna. Den som är högst rankad vid årets slut hedras med en vacker pokal från klubbens huvudsponsor Eurocard.

– Jag ser som vanligt fram emot att möta andra medlemmar och testa mig själv i att ställas mot olika spelstilar, det är så spritt på styrkor, svagheter, åldrar och teknik hos motståndarna, säger Therese som spelat många matcher på IP-stegen.

Vad är charmen med Blixtutmaningen?

– Att du inte har någon aning om vem som står på andra sidan nätet, men framför allt att man får träffa klubbkamrater som man tidgare bara sett på avstånd.

Du slutade som etta på IP-stegen 2021 – hur kändes det?

– Jag blev mest lättad! När året var över kunde ingen längre ta min förstaplats.

Kan du ge ett mästartips till nya deltagare i Blixtutmaningen?

– Gå in med tanken att de på andra sidan är lika nervösa som du. Huvudet spelar alltid spratt så man ska inte tro att någon är bättre eller sämre oavsett ranking. Var även förberedd på att tidspressen påverkar mer än du tror. Misstagen som man vanligtvis aldrig gör i en match i bäst av tre set kommer komma fram i och med stressen av att spela på tid. Vad som helst kan hända!

HÄR kan du läsa mer om Indoors Position.

 

Publicerat 220225