Klubbens bevakningspolicy

Info kring de större tävlingarna

Tävlingar:

SALK Open, JSM inomhus i Göteborg, Båstadtennis, JSM utomhus.

Boende:

Tränarna kommer att bo på hotell/pensionat vid alla tävlingar förutom SALK Open. Info kring detta kommer att gå ut i god tid för berörda spelare via mail. Vi ser mycket positivt att spelarna bor tillsammans med klubbkompisarna eller ensamma tillsammans med tränarna på anvisat hotell. De spelare som reser utan föräldrar tar tränarna ansvaret för.

Bevakning:

Tränarna kommer att göra sitt absolut bästa för att kunna se samtliga singelmatcher i de stora mästerskapen. De spelare som är ensamma prioriteras i bevakning jämfört med de som reser med föräldrar om matcher krockar. Dubbel bevakas endast om tränaren anser sig ha tid till det samt om det är slutomgångar. Om samtliga singelspelare är utslagna och endast dubbelmatcher återstår så tar ansvarig tränare på plats själv beslutet om att åka hem tidigare eller stanna.

Dubbelpar med två KLTK-spelare prioriteras vid bevakningskrockar och vi rekommenderar starkt att finna en lämplig dubbelpartner inom klubben.

Peptalk/Feedback/Analys:

För att optimera bevakningen så vill vi att varje enskild spelare kontaktar sin tränare på plats inför matchen för ett kortare peptalk och sedan omgående efter match kontaktar den tränare som bevakat matchen för feedback och genomgång av matchen. Viktigt att tänka på här är att genomgången av matchen endast sker mellan spelare och tränare.

Inbollning för match:

Vi försöker i största möjliga mån att erbjuda samtliga spelare inbollning/träning inför varje match under mästerskapen. Inbollningstider som erbjuds är i regel ca 7.00-9.00. Vi kan alltså inte utlova skräddarsydda inbollningar för de som har eftermiddagsmatcher och dylikt. Vid banbrist prioriteras singelspelare.

Träning:

För tävlingsspelare i grupperna Internationell och Young Guns kan det bli något enstaka träningspass/finslipningsminuter under en tävling mellan spelarens matcher. Inget som kan erbjudas alla spelare och inget vi heller planerar.

Övriga Svenska stortävlingar:

Svenska Juniortouren Masters
Om vi har någon representant så skickar klubben en ledare som följer turneringen på plats.

Regionsmästerskapen
Vi utlovar ingen bevakning här men har som mål att kunna följa den turneringens slutomgångar i singelspelet.

Elite Hotels Next Generation
Vi skickar inga tränare men Tennis Stockholm skickar ledare till Sverigefinalen.