Klubbens bevakningspolicy

Info kring de större tävlingarna

Tävlingar:

Tränarna i KLTK Junior- och Tävlingsförening bevakar SALK Open, JSM inomhus i Göteborg, Båstadtennis samt JSM utomhus.

Boende:

Tränarna bor på hotell/pensionat vid alla tävlingar förutom SALK Open. Info kring detta går ut i god tid till berörda spelare via mail. Vi ser mycket positivt att spelarna bor tillsammans med klubbkompisar eller ensamma tillsammans med tränarna på anvisat hotell. De spelare som reser utan föräldrar tar tränarna ansvar för.

Bevakning:

Tränarna kommer att göra sitt absolut bästa för att se samtliga singelmatcher i de stora mästerskapen. De spelare som är ensamma prioriteras i bevakning jämfört med de som reser med föräldrar om matcher krockar. Dubbel bevakas endast om tränaren anser sig ha tid till det samt om det är slutomgångar. Om samtliga singelspelare är utslagna och endast dubbelmatcher återstår så tar ansvarig tränare på plats beslut om att eventuellt åka hem tidigare.

Dubbelpar med två spelare från KLTK Junior- och Tävlingsförening prioriteras vid bevakningskrockar och vi rekommenderar starkt att finna en lämplig dubbelpartner inom klubben.

Peptalk/Feedback/Analys:

För att optimera bevakningen så vill vi att varje enskild spelare kontaktar sin tränare på plats inför match för ett kortare peptalk och sedan omgående efter match kontaktar den tränare som bevakat matchen för feedback och genomgång. Viktigt att tänka på här är att genomgången av matchen endast sker mellan spelare och tränare.

Inbollning för match:

Vi försöker i största möjliga mån att erbjuda samtliga spelare inbollning/träning inför varje match under mästerskapen. Inbollningstider som erbjuds är i regel ca 7.00-9.00. Vi kan alltså inte utlova skräddarsydd uppvärmning för de som har eftermiddagsmatcher och dylikt. Vid banbrist prioriteras singelspelare.

Träning:

För tävlingsspelare i grupperna ”Internationell” och ”Young Guns” kan det bli något enstaka träningspass/finslipningsminuter under en tävling mellan spelarens matcher. Inget som kan erbjudas alla spelare.

Övriga Svenska stortävlingar:

Stockholm Junior Tour
Vi utlovar ingen bevakning men har som mål att kunna följa dessa turneringar.

Regionsmästerskapen
Vi utlovar ingen bevakning men har som mål att kunna följa den turneringens slutomgångar i singelspelet.

Elite Hotels Next Generation
Vi skickar inga tränare men Tennis Stockholm skickar ledare till Sverigefinalen.