Fredagsspel

Genom Fredagsspelet får våra elever möjlighet till matchspel i en rolig och stimulerade miljö.

REGLER FREDAGSSPELET

Fredagsspelet riktar sig till samtliga juniorer födda 2013-2015. Fredagsspelet är alltid mellan 19.00-21.00 på KLTK. Förbehåll om en viss matchtid kan inte ges.

Anmälan görs via hemsidan, där anmälan är öppen från måndag, lunchtid – torsdag 17.00.

Kl. 14.00 på fredag läggs spelschemat upp på hemsidan under fliken kalender, där kan alla se vem de ska möta, vilken tid de spelar, vilken bana samt vilken boll man ska spela med. Observera att det hela är ganska enkelt. Har man anmält sig under veckan så kommer det bli match på fredagskvällen.

Du paras ihop med en motståndare som passar din spelnivå.

Tanken är att spelarna själva ska klara sig på banan, hålla koll på ställningen och kunna döma. En del av utbildningen är att juniorerna får chansen att göra fel och lära sig.

Spelarna tar själva med sig bollar. Det är viktigt att man spelar på den bana och med den boll som det står angivet i spelschemat. För att spelschemat ska gå ihop så kan man ibland spela med en annan typ av boll än vad man tränar med för att spelschemat ska gå ihop.

Matcherna startar alltid med en inbollning på max 5 minuter där ni värmer upp era slag, forehand, backhand, volley, smash och serve, precis som proffsen på tv. Sedan lottar man om serven och sätter igång.

Alla deltagare bjuds på kvällsfika i restaurangen.

Ordningsregler vid spel i Fredagsspelet:

  • Plocka in linjerna efter er och återlämna materialet där ni hämtade det.
  • Barnen ska slänga skräp etc. i papperskorgar, det ska vara snyggt när man lämnar hallen.
  • Fika ska hämtas ut från restaurangen innan kl. 20.00.

Vid sjukdom eller annat förhinder ska man så fort som möjligt meddela KLTK:s kansli. Efter 17.00 meddelas motståndare eller tränare. I det fall man inte anmält frånvaro får man en varning. Vid upprepning utesluts man från fredagsspelet resten av terminen.