ASA Upplägg

Målgruppen för Intersquash Club:s verksamhet är spelare från 6 år uppåt som är intresserade av squash och tycker det är kul. Vår ambition är att utveckla ASA till den ledande akademin för alla spelare som vill satsa på squash i landet oavsett ålder.

Träningar

ASA:s verksamhet består i huvudsak av två grupper:

  • Nybörjargruppen: Tränar till att börja med huvudsakligen med några av verksamhetens hjälptränare. Fokus här ligger på att lära ut och att repetera alla grunder så som slag och rörelse. Man har minst en individuell träning i veckan med någon av hjälptränarna. Tiderna justeras efter spelarnas behov.
  • Elitgruppen: Tränar squash i grupp 4-6 gånger per vecka beroende på vilken del av säsongen vi befinner oss i. Alla träningar leds av huvudtränaren som även delar ut fullständiga träningsprogram för säsongen. Man har även 1-2 träningar i gymmet med en av gymmets personliga tränare. Spelarna i Elitgruppen förväntas bära ett stort ansvar själva gällande den fysiska träningen utanför banan. Individuella träningar planeras efter spelarnas behov och skolschema.