Välkommen Evve – ny tränare i KLTK

Evgenij ”Evve” Obatnin är ny tränare i KLTK, vars främsta fokus kommer att ligga på tävlingsjuniorerna.

Evve har nu jobbat som tennistränare i 16 år.

– Mitt hjärta, min vardag, mina tankar och min energi ligger i juniortennisen, säger Evve när han ombeds summera sina tennistränar-tankar.

Vad lockade med tränartjänsten på KLTK?

– För min egen utvecklings skull behövde jag en ny utmaning efter att ha jobbat i Sollentuna TK i 14 år, säger Evve och fortsätter:

– Sedan är KLTK även en annorlunda verksamhet jämfört med andra klubbar. Både i hur många medlemmar som tas in och hur det fungerar i klubben. KLTK har även en enorm historik i spelarnivån. Medelnivån hos juniorspelarna är mycket högre än i många andra klubbar i Stockholm, något görs annorlunda här. Därför var KLTK väldigt intressant och nummer ett i vart jag ville.

Vad präglar ditt tränarskap?

– Mina styrkor som tränare är att jag lyckas skapa en bra lagkänsla i truppen. Det är lätt hänt att man känner sig lite ensam i tennis, framför allt på en högre nivå. Man behöver ett starkt team för att klara sig och att skapa ett lag och en gemensamhet är en av mina styrkor, säger Evve och fortsätter:

– Jag tycker även det är viktigt att skapa en förståelse hos spelarna att de ansvarar för sin tennis. Jag hjälper och jag stöttar men det är inte jag som driver – det ska spelaren själv komma med. Det har jag alltid varit tydlig med.

Vilken tennistävling ser du fram emot mest under året?

– Båstad Corem Open. Det har alltid varit superkul där och det skapas alltid minnen för livet varje resa dit. Jag ser fram emot att vara där med KLTK. Sedan kommer Stockholm Open bli väldigt roligt och fascinerade att se.

KLTK vill hälsa Evve varmt välkommen till klubben!

 

Publicerat 220824