Torben Ulrich – 90 år av tennis och konst

KLTK-medlemmen Mats Ögren Wanger mötte den danske tennisspelaren Torben Ulrich i San Francisco. Se hans film ”Torben Ulrich - 90 years of tennis & art” exklusivt för KLTK:s medlemmar.

I början av oktober gratulerar vi den danske tennislegenden Torben Ulrich, numer bosatt i San Francisco. Han är en av tennishistoriens mest säregna spelare och har ägnat sitt liv åt tennis, konst och jazz.

Torben Ulrich kommer från en genuin tennisfamilj där pappa Einer Ulrich var med och initierade lagtävlingen Gregory Cup 1947 tillsammans med Colin Gregory (fd. elitspelare och dåvarande ordförande i All England Lawn Tennis Club och Marcus Wallenberg (fd. elitspelare och dåvarande ordförande i KLTK). Torben och hans bror Jørgen har medverkat i ett otal Gregory Cup-matcher genom åren. Torben Ulrich har dessutom spelat både Stockholm Open och ett flertal Grand Slam-turneringar.

I filmen ”Torben Ulrich – 90 years of tennis & art”  får vi inblick i Torben Ulrich sköna värld där konsten, musiken, poesin och tennisen är sammanflätad. Det gemensamma budskapet är att saker hänger samman och inte är isolerade händelser. Något han uppmanar oss att bära med oss på tennisbanan för en mer genuin upplevelse.

Torben berättar även när han spelade dubbel mot klubbens grundare, Gustaf V.

Torben hade en ovanligt lång tenniskarriär och var professionell spelare även efter 40 år fyllda. Han var känd för att han rörde sig på banan som en panter. Mot slutet av den aktiva karriären fick han även möjlighet att spela dubbel med en ung Björn Borg under en turnering i Madrid.

I Köpenhamn kommer Torben Ulrich 90 årsdag firas stort med en tio dagar lång ”Torben Ulrich festival” som pågår på ”Galleri Tom Christoffersen” mellan 4-14 oktober.

Torben Ulrich hälsar alla konstintresserade KLTK-medlemmar hjärtligt välkomna.

Se filmen HÄR