Theodor Adelswärds Minne 2024

I samband med årets Dubbel-KM delades Theodor Adelswärds Minne ut till en klubbkamrat som utmärkt sig genom att över tid förkovra sitt tennisspel, så som Theodor gjorde.

I maj 2021 avled vår klubbkamrat Theodor Adelswärd endast 56 år gammal. Theodor var en mycket välkänd profil i Kungl. Tennishallen eftersom han var en av klubbens absolut flitigaste deltagare i alla olika aktiviteter som arrangerades av KLTK.

Efter Theodors frånfälle beslutade familjen Adelswärd i samråd med KLTK:s styrelse att instifta ett uppmuntringspris till seniormedlemmar som likt Theodor jobbar med att utvecklas som tennisspelare – eller som det står i statuterna för utmärkelsen: ”Theodor Adelswärds Minne tilldelas seniormedlem på KLTK som utmärkt sig genom att över tid förkovra sitt tennisspel”.

– Årets pristagare, Erik Hallum, är en uppskattad klubbmedlem som approcherar sin tennis på samma sätt, med liknande värderingar, som Theodor gjorde. Erik bokar privatlektioner med många av klubbens privattränare och arbetar hårt på tennisbanan samtidigt som han sprider glädje. Det är på samma sätt vi kommer ihåg Theodor, kommenterar juryns ordförande Joe Beaton.

Prisutdelningen ägde rum i samband med årets KM-bankett där Erik fick ta emot den vackra klassiska ”tennispokalen” i silver. Pokalen delades ut av Theodors brorsöner, Wilhelm och Eric Adelswärd som gjorde prisutdelningen extra speciell.

(Bilden ovan visar Wilhelm Adelswärd, Erik Hallum och Eric Adelswärd)

Publicerat 2024-04-24