Starkt JSM av KLTK

Svenska Mästerskapen för de äldsta juniorerna har nu färdigspelats i Falun. Flera KLTK-spelare visade framfötterna rejält och fick med sig inte mindre än fem medaljer hem till den kungliga tennishallen.

Erik Grevelius (bilden) stod för en imponerande insats när han vann pojkar 18-klassen. Lidingö-sonen hade varit i Australien för att tävla och landade på Arlanda på söndagen. På måndag morgon var det sedan matchstart i JSM. En jetlaggad Erik lyckas trots detta vinna fem singelmatcher på fem dagar mot den svenska eliten. Han visade en stark mental förmåga då han segrade trots att energin inte var på topp och det inte kändes perfekt slagmässigt. Erik följde därmed upp segern från utomhus-SM i somras.

– Ett stort steg framåt för Erik. Alla kan vinna då allt känns bra men att vinna ett mästerskap på detta sätt imponerar, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

I pojkar 18-klassen noterar vi också Liam Hedlunds dubbelguld i par med SALK:s Filip Tensing. Liam nådde dessutom karriärens första JSM-kvart i singel. Även Anton Örnberg tog sig till kvartsfinal.

På tjejsidan var Alexandra Viktorovitch i semifinal i singel och vann tillsammans med Västerås-tjejen Ida Ferding dubbelklassen. Lisa Zaar nådde kvartsfinal i singelspelet och Anna Leijon i par med SALK:s Sara Salemyr nådde semifinal i dubbel.

– Starkt att vinna tre av fyra klasser. Både våra spelare som kommit till oss från andra klubbar för att träna på Academy of KLTK samt spelarna från de egna leden är långt framme, vilket självklart är roligt, kommenterar sportchef Rickard Billing.