Stan the Man klar för Stockholm och BNP Paribas Nordic Open

Han har varit proffs på ATP-touren sedan 2002, tagit tre Grand Slam-titlar, rankats topp tre i världen, skadats och kommit tillbaka. Nu återkommer Schweiz bästa spelare, Stan Wawrinka, till Stockholm och Kungl. Tennishallen för första gången på över tio år för att delta i den första upplagan av BNP Paribas Nordic Open, tidigare Stockholm Open.

Tidigare i år presenterades danske stjärnskottet och förra årets mästare, numera världsfemman, Holger Rune som klar spelare till BNP Nordic Open. Nu står det även klart att schweizaren Stan Wawrinka kommer till Stockholm och höstens turnering. Om de båda spelarna möts på centercourt i Kungl. Tennishallen blir det första gången sedan den omskrivna matchen från Paris Masters förra året då Holger Rune tog hem vinsten.

Stan Wawrinka visade redan som junior att han var en världsspelare att räkna med många år framöver. Efter tre Grand Slam-titlar och OS-guld i dubbel, tillsammans med landsmannen Roger Federer, satte en knäskada stopp för karriären under ett par år. Idag är han rankad 51 och visar just nu på en övertygande resa tillbaka mot världstoppen. Senast Stan Wawrinka spelade i Stockholm Open var 2010, den gången gick mästerskapstiteln till Roger Federer.

– Stan är en av få spelare som de senaste tio åren kunnat utmana Federer, Nadal och Djokovic i de stora tävlingarna, vilket också resulterat i tre Grand Slam-titlar. Sen har han en sån enorm kärlek till sporten, som visar sig både på och utanför tennisbanan, som ger det där lilla extra till hans matcher. Vi är jätteglada och stolta att få tillbaka Stan till Stockholm nu när han är på gång igen efter en lång skadeperiod, säger Thomas Enqvist, Tournament Director på BNPP Nordic Open.

BNP Paribas Nordic Open arrangeras i Kungl. Tennishallen den 14-22 oktober 2023.

Biljetter till BNP Paribas Nordic Open 2023 finns att köpa via bnpparibasnordicopen.com

Publicerat 2023-08-18