Salk Open-succé

Efter att Covid förstört kalasen de senaste åren var det äntligen dags för ett klassiskt Salk Open med start den 26:e december och finalspel 6 januari. KLTK hade som alltid en stor trupp spelare med som ville mäta sig med resten av tennis Sverige.

Totalt var det 51 juniorer som representerade KLTK i tävlingen. KLTK har varit väldigt starka i den nationella konkurrensen i decennier och 2023 inleddes på samma sätt. Totalt var det 27 ”medaljer” som landade i kunglig ägo när mästerskapet var slut fördelat på 21 olika spelare vilket innebär att över 40% av deltagarna från KLTK fick med sig en pokal från Salk Open.

KLTK:s tränarstab hade hektiska dagar med bevakning av matcher från tidig morgon till sen kväll och fick med sig mycket matnyttigt inför vårterminen.

– KLTK:s juniorverksamhet bygger på Glädje, Engagemang och Utveckling vilket vi vill ska genomsyra allt vi gör. Det är självklart kul att vi har så många duktiga juniorer men vi i tränarstaben märker att i flera fall vid större mästerskap byts glädjen ut mot en oro som kan vara svår att kontrollera. Vi ska försöka jobba fram sätt så att fler spelare kan spela matcher med Glädje som drivkraft, avslutar sportchef Rickard Billing.

Bilden ovan visar spelarnas uppladdning inför tävlingen som skedde via en gemensam klubbaktivitet för att öka sammanhållningen och för att ställa in siktet på medaljer.