Sabis öppnar på Kungliga

Sabis tar, 1 januari 2015, över driften av Kungl. Tennishallens restaurang. Restaurangen kommer att erbjuda klubbens medlemmar och allmänheten högkvalitativ lunch, middag och deli, serverad i en anrik bistromiljö. Uppdraget omfattar även fest, event och cateringverksamhet.

Johanna Töverud blir ny restaurangchef på Kungliga.

– Vi valde att samarbeta med Sabis därför de står för hög kvalitet och service och har stor vana av att arbeta med kvalitetskrävande uppdrag, säger Mats Låftman, Generalsekreterare på KLTK som äger Kungl. Tennishallen. Samarbetet kommer att fokusera på att ytterligare höja servicen till våra medlemmar där Sabis med sin erfarenhet kan tillföra nya idéer.  

Restaurangverksamheten, som har varit i drift sedan 1943, är öppen för allmänheten och serverar frukost, lunch, fika och middag. Lokalerna erbjuder även möjligheten till stora fester och event för upp till 2.000 middagsgäster. Under mer än 70 år har hallen välkomnat ett oräkneligt antal galor och evenemang. Allt från Beatles till premiärsändningen från TV4. 

– Det känns fantastiskt roligt att få driva en verksamhet med en anrik historia och stort kvalitetsfokus. De service- och kvalitetsambitioner som KLTK har passar väl in med Sabis vision att vara ”Stockholms bästa serviceföretag för inspirerande mat och möten”, säger Henrik Thomasson, affärsområdeschef Sabis Restauranger.

Restaurangchef på Kungl. Tennishallen blir Johanna Töverud och kökschef Per Carlsson. Båda kommer tidigare från Sabis restauranger på Regeringskansliet.

Med nyöppningen driver Sabis tjugofyra restauranger i Stockholmsområdet och fortsätter att bredda sitt erbjudande inom mat och möten.