Robin Olin i Kanna-final

I veckan har det varit premiär för det nya formatet av Kungens Kanna och Drottningens Pris. En internationell juniortävling av hög klass har etablerats i Kungl. Tennishallen.

På söndagen är det finaldags mellan Robin Olin, rankad 3:a i Sverige och Yanais Laurent, Frankrike 4:a på den nationella rankingen i hemlandet.

 

Stabile Laurent får gälla som favorit eftersom han besegrade Robin i poolspelet i två raka set. Robin gick till final efter en spännande och välspelad semifinal mot KLTK:s egen Tobias Blomgren. Blomgren har tävlat intensivt de senaste veckorna vilket möjligen var anledningen till att han såg en aning sliten ut på den klassiska centercourten.

 

Om fransmannen skulle stå som slutsegrare på söndagen så blir det den första utländska segraren i denna klassiska turnering sedan 1949 då Jaroslav Drobny besegrade Staffan Stockenberg i finalen. Drobny från Tjeckoslovakien var en av världens bästa spelare på 40 och 50-talet med seger i herrsingeln i Wimbledon 1954 som främsta merit.

 

– Eftersom jag föll i poolspelet mot Yanais så är det min tur att ta revansch i morgon, sa en nöjd Robin Olin direkt efter semifinalvinsten.

 

Spelarna i Drottningens Pris är framme i semifinal som spelas före morgondagens herrfinal. Här möts Karen Barbat (Danmark) – Caroline Rohde-Moe (Norge) och Valeria Osadchenko (Sverige) – Carolina Prats-Millan (Spanien).

 

Utöver äran och sitt namn ingraverat i de unika pokalerna erhåller respektive vinnare 20 000 kronor.