Nytt bokningssystem – KLTK Volley

Som vi tidigare informerat om, ser vi fram emot att lansera KLTK:s nya bokningssystem KLTK Volley den 1 juli!

Arbetet har, i många månader, pågått intensivt genom faser av research, back-end-struktur, programmering, design och front-end-utveckling. Just nu är vi inne i en fas av testning av BETA-versionen av systemet.

Det känns väldigt spännande och rätt i tiden att byta bokningssystem. Vi gör vårt yttersta för att säkerställa att den första versionen av KLTK Volley ska vara så komplett som möjlig med lansering den 1 juli.

Ni kanske redan är många medlemmar som har en del funderingar, några besvaras nedan.

Q&A

Varför har vi valt att byta och bygga ett nytt bokningssystem?

Mycourt har fungerat väldigt bra under många år men är nu till åren och sedan en tid tillbaka i utländska ägares regi. Vi har känt ett behov av att vidareutveckla och kunna skräddarsy ett eget system som är mer effektivt, modernt, mer användarvänligt och byggt på nutida teknik, vilket innebär att vi även möjliggör en app-version.

Hur kommer skiftet att gå till?

Natten till den 1 juli kommer inloggningsmöjligheterna att stängas ner till Mycourt för alla medlemmar. Redan befintliga bokningar kommer att föras över till KLTK Volley.

Under morgonen den 1 juli skickas ett mejl ut till samtliga medlemmar från det nya bokningssystemet KLTK Volley med instruktioner för hur man skapar ett konto. Den mejladress som är registrerad i Mycourt som er huvudmejl kommer att användas för att skicka ut inloggningslänken till det nya bokningssystemet KLTK Volley.

Vi kommer såklart att skicka ut mer information kring bytet och support i det nya systemet när det närmar sig. Men i väntan på det går det fortsatt bra att boka banor som vanligt i Mycourt.

Kommer alla funktioner som finns i Mycourt idag att följa med in i det nya systemet?

Ja, alla funktioner som finns i Mycourt idag kommer att finnas i KLTK Volley, plus några nya. Det kan vara så att funktionen väntelista och bokning av behandlingar/träningar i gymmet inte hinner komma med i första versionen utan adderas senare i sommar.

Kommer KLTK Volley att fungera både på datorn och mobilen?

KLTK Volley kommer att fungera både på datorn och mobilen. För att nå bokningssystemet loggar man in som vanligt på kltk.se med sitt medlemsnummer och lösenord, väljer Boka tid och matrikel och navigeras vidare till KLTK Volley i stället för till Mycourt. Det kommer även att finnas en mobilanpassad vy. Nästa steg blir att utveckla KLTK Volley i app-format.

När kommer appen?

Vi arbetar med en app parallellt med webbversionen och målsättningen är att lansera appen i september. Fördelen med en app är förstås att KLTK alltid finns lättillgänglig på mobilens hemskärm och steget för att boka en tennistid blir ännu kortare. Med appen kommer det dessutom bli tydligare och enklare att följare senaste nyheter, få notiser med mera.

Vilka nyheter kommer att presenteras i det nya bokningssystemet?

Ett av målen har varit att underlätta för dig som medlem att boka en tennistid. Därför har vi arbetat fram en tydligare sökfunktion för att hitta tillgängliga tränare på specifika dagar, optimerat användarflödet genom att se till att det tar färre klick att genomföra en bokning. Ens aktiva bokningar som huvudbokare eller medspelare visas även mer överskådligt.

Det är några av nyheterna i KLTK Volley men vi kommer att kunna berätta om fler när det närmar sig.

/Micaela Hjelm
Klubbchef KLTK

Publicerat 2024-05-30