Nya stjärnspelare klara för SO

Cameron Norrie, rankad åtta i världen och Storbritanniens bästa spelare, samt amerikanska superkraften Frances Tiafoe, rankad 19, är klara för spel i Stockholm Open 2022. För britten Norrie blir det första gången i Stockholm Open, medan Tiafoe spelar i Kungl. Tennishallen för andra året i rad.

Frances Tiafoe har i år avancerat till plats 19 på världsrankingen, hans högsta ranking hittills i karriären. I nyss avslutade US Open slog han ut Rafael Nadal och pressade årets vinnare Carlos Alcaraz i semifinal. I sin Stockholm Open-debut förra året blev Tiafoe en bejublad publikfavorit med sin avslappnade attityd på centercourten, en stil som stod i stor kontrast till hans kraftfulla spel. Med en förlorad finalplats mot landsmannen och förra årets vinnare Tommy Paul i närminne, är han nu redo för revansch i Kungl. Tennishallen.

För Storbritanniens bästa spelare, Cameron Norrie, blir årets Stockholm Open hans första. Norrie ligger just nu på sin karriärsbästa placering på rankingen. Totalt har han vunnit fyra titlar, varav den största från Mastersturneringen Indian Wells förra året.

– Jag är jätteglad över att Cameron Norrie och Frances Tiafoe kommer till Stockholm Open. Norrie har haft ytterligare en fantastisk säsong i år och har riktigt etablerat sig inom top 10 på världsrankingen. Han är nu på sin bästa ranking i karriären som nummer 8 och har fina möjligheter att kvalificera sig till ATP-slutspelet, säger Thomas Enqvist, Tournament Director Stockholm Open.

Frances Tiafoe är en av de mest populära spelarna på touren. Med sin kraftfulla spelstil och sin otroligt charmiga personlighet har Frances blivit en publikfavorit över hela världen. Inte minst nu sist i US Open där han slog ut Nadal och var med om en oförglömlig femsetare mot slutsegraren Alcaraz i semifinalen, fortsätter Thomas Enqvist.

Alexander Zverev har samtidigt tvingats hoppa av Stockholm Open 2022. Beskedet kom under helgen efter att hans tidigare fotskada förvärrats och omöjliggör vidare spel den närmsta tiden.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att Alexander Zverev var tvungen att dra sig ur. Vi har haft en tät kontakt under hans rehabilitering från sin skadade fot och allt såg riktigt bra ut fram till förra veckan då han under en träning i sin förberedelse i Davis Cup fick ont i foten igen. Vi önskar Sascha att han snart kan vara tillbaka på tennisbanan igen, säger Thomas Enqvist.

Tidigare klara spelare för Stockholm Open 2022 är sverigeettan Mikael Ymer samt Finlands främsta på ATP-touren, Emil Ruusuvuori.

Stockholm Open har arrangerats årligen sedan 1969 (pandemiåret 2020 undantaget). 2022 års turnering spelas den 15-23 oktober i Kungl. Tennishallen och sänds på SVT och SVT Play.

Biljetterna till Stockholm Open finns att köpa HÄR.

 

Publicerat 220919