När Rickard går vidare tar Magnus över!

Rickard Billing har arbetat på KLTK i 16 år, varav de senaste åren som sportchef, en mycket uppskattad sådan.

Allt har sin tid, och Rickard har bestämt sig för att gå vidare i livet, och tillträder en tjänst som chefstränare på Djursholms Tennisklubb efter sommaren. Magnus Ennerberg, idag chefstränare på KLTK, går över i en ny roll som sportchef på KLTK, och överlämning kommer att påbörjas under juni månad.

– Det är självklart sorgligt för Kungliga att förlora en så lojal och uppskattad medarbetare som Rickard. Han har varit central i uppbyggnaden av KLTK:s juniorverksamhet och Akademi, och en mycket värdefull kraft för hela klubben. Vi kommer att få tillfälle till en avtackning i augusti, då jag vill tacka honom varmt och önska lycka till, och ser fram emot att hålla god kontakt över klubbgränserna framöver, säger generalsekreterare Ulrika Saxon, och fortsätter: – Jag är samtidigt enormt glad över att kunna berätta att Magnus Ennerberg har tackat ja till att bli KLTK:s nye sportchef i samband med att Rickard lämnar, och vi arbetar nu med att överlämningen blir lugn och trygg. Magnus har varit en mycket viktig del av KLTK:s juniorverksamhet och Akademi sedan 15 år, ett känt namn och ansikte på klubben såväl som i tennisbranschen, och jag tillsammans med styrelsen är övertygade om att vi med Magnus kommer att få en lysande ledare för klubbens fortsatta satsning framåt på våra lovande juniorer.

– Det har varit fantastiska år på klubben och jag känner mig glad över att det just är Magnus som efterträder mig som sportchef och trygg med att det vi byggt upp tillsammans kommer att fortsätta utvecklas positivt där spelarutveckling och våra juniorer står i fokus. Once a royal – always a royal, kommenterar Rickard Billing.

Rickard och Magnus kommer att återkomma med närmare information om planeringen framåt via mail till alla klubbens juniorer och föräldrar.

Publicerat 2023-05-23