Gaël Monfils till BNP Paribas Nordic Open

Fransmannen Gaël Monfils är känd för sina spektakulära bollkonster och är en av ATP-tourens absoluta publikfavoriter. Nu står det klart att han återkommer till Stockholm och Kungl. Tennishallen för fjärde gången i karriären för att delta i BNP Paribas Nordic Open.

Gaël Monfils har på bara fyra månader snabbt spelat sig upp flera hundra placeringar på världsrankingen efter en längre tids frånvaro från touren. Senaste bedrifterna innefattar seger över flera toppspelare, bland annat kvartsfinalen i Toronto efter att ha besegrat  Stefanos Tsitsipas samt åttondelsfinalen i Masters-tävlingen i Cincinnati, där han avancerade efter seger mot Cameron Norrie i första omgången och mot Alex de Minaur i den andra.

– Monfils visar en stabil form och hans återkomst på touren är imponerande snabb för närvarande. Dessutom bjuder han alltid på ett otroligt underhållande spel, vilket tillsammans med hans karismatiska personlighet fortsätter att göra honom till en av tennisvärldens största publikfavoriter, kommenterar Thomas Enqvist, Tournament Director BNPP Nordic Open.

Gaël Monfils var under 2020 rankad topp tio på världsrankingen och har en karriärhögsta som nummer sex. Totalt har han 11 ATP-titlar, varav en från Stockholm 2011. Gaël Monfils ansluter nu till årets tidigare bekräftade spelare: Stan Wawrinka, trefaldig Grand Slam-vinnare, samt världsfyran Holger Rune, som är den regerande mästaren från Kungl. Tennishallen.

Årets anmälningslista och det preliminära startfältet för årets turnering släpps den 18 september. Dessutom har turneringen tre wild cards som kommer att delas ut närmare matchstart.

Biljetter till BNP Paribas Nordic Open 2023 finns att köpa via bnpparibasnordicopen.com.

Publicerad 2023-09-07