KLTK Gymmet hjälper eliten

Det har varit stjärntätt på Stockholm Open och talangfullt på Kungens Kanna & Drottningens Pris. Två stora internationella evenemang som följde tätt på varandra i Kungl. Tennishallen i oktober/november.

Kungens Kanna & Drottningens Pris tillhör superkategorin, som en av fyra tävlingar på Tennis Europe Junior Tour, för de bästa 14-åringarna. Den höga turneringsstatusen ställer också höga krav på arrangören som bland annat inkluderar både tävlingsläkare och fysioterapeuter på plats under samtliga matcher. I detta avseende skiljer sig inte de bästa juniorerna mot senioreliten som deltar i Stockholm Open.

Två av KLTK Gymmets naprapater, bröderna Abed och Wahab Abidi, såg till att serva både dagens- och morgondagens världselit som fick förstklassig hjälp både inför, under och efter sina matcher.

– Det var roligt att få representera KLTK Gymmet de här två turneringarna, säger Wahab.

Under Stockholm Open blev du kvar i behandlingsrummet in på småtimmarna med några av de mest profilstarka spelarna. Vad tar du med dig från de här veckorna?

– Att få en inblick i den absoluta eliten inom tennisen och se vad som krävs på denna nivå var mycket intressant. Det var också roligt att få lära känna flera av dessa trevliga atleter utanför banan. Dessutom spännande att arbeta med de duktiga juniorerna från världens alla hörn som var på plats i Kungl. Tennishallen och lära sig mer om deras träning för att toppen.

Wahab, du och din bror Abed fystränar KLTK:s tävlingsjuniorer. Får vi se någon av ”era” adepter på den stora scenen i framtiden?

– Det hoppas jag verkligen!

Du som är KLTK medlem kan boka Wahab och Abed för behandling eller träning via bokningssystemet Mycourt.

Publicerat 2022-11-23