Klara mot väggen

Hösten 2015 lanserades Academy of KLTK, klubbens satsning för att hjälpa svensk tennis att bli mer konkurrenskraftig i tennisvärlden.

I dagsläget är det fem juniorer som har Academy of KLTK som sin heltidsbas, utöver det får även några av klubbens juniorer möjlighet att medverka på AoK:s träningar samt gästspelare från hela Sverige som får komma på besök under året.

– Svensk tennis har blivit omkörda av länder med mer seriösa elitsatsningar, vi vill göra allt vi kan för att hjälpa Sveriges bästa juniorer att kunna ta steget för att bli framgångsrika internationellt, kommenterar huvudansvarige Rickard Billing.

En av spelarna är Klara Milicevic, född 2003. Hon fick sin fostran i Tabergsdalens Tennisklubb med coachen Pontus Larsson och tillhörde Sverige-toppen som ung. Som 14-åring gick flyttlasset till Stockholm och hon har nu tagit steget upp till topp 100 i världen bland juniorerna.

– Klara har en väldigt hög högsta nivå men vi försöker hitta sätt att höja jämnheten samt att bli tuffare när det går emot i match, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

För att se en intervju med Klara där hon berättar om sin tennissatsning, KLICKA HÄR.