HEAD lanserar ett unikt signaturracket

Den 23 maj lanserar HEAD ett unikt tennisracket – HEAD Speed Legend – till ära för den mest framgångsrika manliga spelaren i tennishistorien, Novak Djokovic. Och till skillnad från företagets andra racketar kommer endast Djokovic att spela med den.

Med sin distinkta helsvarta finish utgör HEAD Speed Legend det senaste kapitlet i en fenomenal 15-årssaga för HEAD och Djokovic. Det österrikiska företaget skapade Speed-racketen för Djokovic 2008, och han har varit associerad med den sedan början av 2009 (då under namnet Youtek Speed).

Trots många manliga och kvinnliga Grand Slam-mästare ger HEAD mycket sällan ut en signaturracket exklusivt för en spelare. Speed Legend kommer att vara både en racket och en hyllning för Djokovic, 24-faldig Grand Slam-singelmästare och rekordbrytande världsetta. Det är den enda helsvarta ramen i HEADs racketsortiment och Djokovic kommer att vara den enda proffsspelaren som ses med denna distinkta design från och med nu tills han avslutar sin karriär.

HEAD Speed Legend finns i två modeller, PRO och MP. De kommer att ha samma specifikationer och teknologier som Speed PRO och Speed MP 2024 som lanserades i januari 2024. Båda har genomskinligt kolfiber på toppen och botten, tillsammans med en modern klar lackfinish och en matt logotyp. Konstruerad för fart och snabb sving, har PRO och MP en ännu mjukare och mer känslig känsla efter införandet av den nya Auxetic 2.0-teknologin. HEAD Speed PRO Legend 2024 är konstruerad för avancerade turneringsspelare som letar efter optimal kontroll för sina snabba spel; HEAD Speed MP Legend 2024 är något lättare och lite lättare att hantera.

HEAD Speed PRO Legend 2024:
Balans: 310 mm
Beam: 23 mm
Huvudstorlek: 645 cm
Strängmönster: 18/20
Vikt: 310 g

HEAD Speed MP Legend 2024:
Balans: 320 mm
Beam: 23mm
Huvudstorlek: 645cm
Strängmönster: 16/19
Vikt: 300g

Den svartvita Speed 2024 kommer även fortsättningsvis att användas av Jannik Sinner, som nu är uppe på en karriärsbästa andraplats på världsrankingen, vilket innebär att HEAD har de två bästa manliga spelarna i världen.

För mer information om lanseringen, SE HÄR.

Publicerat 2024-05-15