Härlig JSM-vecka för KLTK

Under höstlovet genomfördes de uppskjutna JSM-tävlingarna. Från KLTK kom över 40 juniorer för att utmana Sverige-eliten. Många gav sitt yttersta och resultaten lät inte vänta på sig. Totalt fick klubbens unga spelare med sig hela nio medaljer hem till huvudstaden.

15-åriga Vaida Matuseviciute nådde sin första JSM-final i karriären efter en imponerande turnering från start till mål. Hon besegrade två högre rankade spelare på vägen och hade hela åtta matchbollar i finalen men föll på målsnöret med 6–7 i avgörande set efter nästan 3 timmars kamp. Vaida nådde även semifinal i dubbeltävlingen tillsammans med klubbkompisen Isabella Svahn där de föll i matchtiebreak. Bella var även framme i kvartsfinal i singelspelet.

Lisen Rinman spelade dubbel tillsammans med Emma Lindh från Fair Play TK och tjejerna tog guld i FD 16 efter en strålande final. I singeltävlingen nådde Lisen semifinal där hon föll i en tuff ”derby-match” mot Vaida. Tack vare Lisens semifinalplats i JSM inne räckte det för att bli årets bästa spelare i 16-års mästerskapen och föräras det prestigefyllda ”Stefan Edberg-stipendiet”.

För 16-åriga Sebastian Eriksson började tävlingen strålande och han tog sig snabbt till semifinal, där det blev stolpe ut i en tight match. En tung förlust för första-seedade Sebbe som hade siktet inställt på guld. Men som alltid finns det saker att lära sig från förluster och det kommer nya tävlingar.

Våra 14-åriga grabbar Dexter Arnarp och Philip Svahn nådde båda 1/8 dels-final efter fina insatser i flertalet matcher och visade att de närmar sig Sverige-eliten steg för steg. På tjejsidan nådde Fredrika Nicander längst med 1/8-del i singel samt bronspeng i dubbel i par med Ystads Julia Orswall. Men vi har vi har flera duktiga tjejer som är på gång och många gjorde riktigt bra insatser i 14-års klassen.

I Falun så tog Gabriel Berner i par med Båstads Hugo Rask brons i dubbelklassen, detsamma gjorde Alexandra Ristfeldt i par med NPTK:s Jenny Larsson. I singelspelet nådde KLTK:s nya spelare från Västerås, Anton Stendal, kvartsfinal. Christopher Norlin i par med Samuel Rovai från Ullevi TK nådde kvartsfinal i PD18.

12 och 10-årsklasserna:
Då vi i vår verksamhet inte har resultat som prioritet för spelare i dessa åldrar utan vill skapa en sund idrottsmiljö med fokus på spelarens utveckling så valde vi för många år sedan att ha väldigt sparsam resultatrapportering på hemsidan och social media för spelare i dessa åldrar. Vi noterar att vi har en stor grupp unga spelare som har ett stort driv och vi ser fram emot att hjälpa dessa spelare och deras ambitiösa föräldrar på den spännande resan de har framför sig.

Coacherna René Lindberg, John Björksund och Magnus Ennerberg bevakade matcherna i Göteborg medan Zack Ohlin tog hand om Falun.