Gustaf Eklöw klar för Båstad

Kalle Anka Cup har i år bytt namn till SEB Next Generation Cup men tävlingsupplägget är detsamma. KLTK:s Gustaf Eklöw vann Stockholmskvalet i pojkar 13 i imponerande stil.

Pojkar 13-klassen i Stockholm har en knivskarp konkurrenssituation, flertalet av Sveriges främsta 99:or representerar en stockholmsklubb. Trots det tuffa startfältet avancerade Gustaf till finalen med imponerande 61-11 i gamestatistik. I kvartsfinalen besegrades Sverige-femman Joel Åkerlund och i semifinalen klubbkompisen och Sverige-elvan Hjalmar Condé, båda matcherna vanns i raka set.

I finalen väntade Stockholmsettan och Sverige-tvåan Jonas Eriksson-Ziverts. Matchen blev en riktig holmgång där Gustaf till slut stod som segrare 6-4 2-6 6-3.

Gustaf är en av de personer som spenderat mest tid i Kungl. Hallen de senaste åren, utöver sina träningstimmar i klubbens regi spenderar han flertalet timmar i veckan med spontantennis och minitennis samt i gymmet för att köra fysträning, ett vinnande koncept visar det sig.

– Gustaf jobbar hårt på och utanför banan vilket lägger en bra grund, dessutom har han utvecklat sina mentala bitar vid poängspel vilket har gett ett extra lyft, kommenterar tränare Magnus Ennerberg.

KLTK-nytt säger Grattis till Gustaf samt lycka till i finalspelet i Båstad i sommar!