Finlandsettan Emil Ruusuvuori till BNPP Nordic Open

I förra årets turnering i Stockholm besegrade Emil Ruusuvuori amerikanen Tiafoe och tog sig till semifinal. Nu återvänder Finlands främsta tennisspelare till Kungl. Tennishallen för tredje året i rad för att deltaga i den första omgången av BNP Paribas Nordic Open (tidigare känd som Stockholm Open).

Emil Ruusuvuori har blivit en riktig favorit bland publiken i Kungl. Tennishallen. Med sitt stabila spel tog han sig hela vägen till semifinal förra året, en prestation som lockade tusentals finska fans till Stockholm. För närvarande befinner han sig i USA och förbereder sig för US Open med stort självförtroende, efter att ha besegrat den åttonderankade Andrey Rublev i Cincinnati.

Tidigare har BNPP Nordic Open presenterat Danmarks stjärnspelare Holger Rune, som för närvarande är rankad som nummer fyra i världen, samt schweizaren och trefaldiga Grand Slam-mästaren Stan Wawrinka som bekräftat sitt deltagande i årets turnering. Ytterligare en spelare förväntas bli bekräftad inom de kommande veckorna, och den 18 september kommer startfältet att presenteras.

Biljetter till BNP Paribas Nordic Open 2023 finns att köpa via bnpparibasnordicopen.com

Publicerad 2023-08-28