Finaldags i KKDP2023

Vi ser fram emot årets singelfinaler som spelas söndag 5 mars kl. 11.30 i Kungl. Tennishallen.

Det blir ett revanschmöte för Ksenia Efremova som i Les Petits As, en Super Categoy tävling i Frankrike, föll mot Anna Pushkareva för bara några veckor sedan. Dessutom har Pushkareva ”unfinished” business i Kungl. Tennishallen då hon föll i finalen i Drottningens Pris förra året.

Både Efremova och Pushkareva vann sina respektive semifinaler på ett komfortabelt sätt under lördagen och vi kan förvänta oss tuffa dueller från baslinjen i ett högt tempo där båda två kommer att göra allt för att segra i finalen.

Pushkareva lyckades med bedriften att vinna dubbelklassen i Drottningens Pris i år i par med brasilianskan Victoria Barros efter en välspelad final och övertygande spel, hon hoppas därför på ”storslam”.

Tyskarna Marco Ontiveros Castro i par med Vincent Jakob Reisach vann dubbelfinalen i Kungens Kanna efter 10-7 i avgörande matchtiebreak.

På killsidan lyckades Europatvåan Savva Rybkin med det ingen annan 14-åring gjort i år, nämligen att besegra Europaettan Mark Ceban i sin semifinal. Även polska Jan Urbanski har visat upp stabilt spel under hela turneringen och lyckades vinna sin semifinal. Det blir därför intressant att se om Rybkin med sitt explosiva spel kan få hål på polackens säkra grundslag från baslinjen.

Vi ses på finaldagen!

För att läsa mer om tävlingen och ta del av matchresultat:

WWW.KUNGENSKANNA.COM
WWW.DROTTNINGENSPRIS.COM

Publicerat 2023-03-04