Fem medaljer på JSM

På GLTK spelades som vanligt Junior-SM under påsklovet. För KLTK blev det ett härligt JSM med många starka insatser, bland annat gick Anna Leijon till sin första SM-final.

Totalt spelade KLTK:s juniorer nästan 100 singelmatcher under JSM. Klubbens spelare gjorde ett starkt mästerskap där bredden på vår trupp imponerade. Många spelare gjorde bra insatser. Här följer en sammanfattning av de mest framskjutna resultaten:

I den äldsta klassen stod Anna Leijon för sitt livs bästa tävling då hon nådde final. Från första match mötte hon duktiga tjejer så Anna höll hög nivå i många matcher i rad. I semifinalen besegrade hon den överlägsna Sverige-ettan Caijsa Hennemann, Ullevi TK, i en stentuff tresetare. I finalen lyckades Anna inte riktigt få till sitt spel mot Frida Bostrand, Fair Play TK, som vann i två tuffa set.

Även i äldsta pojkklassen fick vi en spelare som gjorde sitt bästa SM då Jan Koupil nådde semifinal. Jan föll i en mycket välspelad semifinal mot slutvinnaren Viktor Arsov från Örebro. Både Anna och Janne är KLTK-spelare från minitennisåren och har alltid varit kända för sin träningsflit och det egna drivet. Nu i 16-års klassen fick de verkligen lön för mödan.

– Fantastiskt roligt med Janne och Annas resultat i JSM, de har båda sprungit runt i KLTK:s korridorer sen de var små, det ska bli spännande att se deras fortsatta utveckling, kommenterar sportchef Rickard Billing.

I dubbelklassen var det glädjande att se Jonas Engströms comeback där han nådde kvartsfinal tillsammans med SALK:s Karl Fredrik Utheim. Jonas fick problem med ryggen under 2016 men är nu tillbaka. Svetlana Teterina i par med Fair Play TK:s Olivia Pezo nådde också kvartsfinal i 16-årsklassens dubbel.

I 14-års klassen hittade vi ytterligare en spelare som nådde ”personbästa” i ett JSM då Leo Borg avancerade till semifinal. Leo har utvecklats mycket senaste året och presterat bra i internationella sammanhang. Här tog han sig fram till en semifinal där vänsterhänta Michael Minasyan från Danderyd blev för tuff. I dubbelklassen blev det en till semifinalplats, Leo spelade med sin baneman från singeln.

Alexander Eriksson nådde 1/8-del i singelspelet där just Minasyan satte stopp i en tuff tre-setare. I tjejklassen tog sig Alva Norberg fram till 1/8-del i singeln och hon följde upp det med att nå semifinal i dubbelklassen i par med Emma Persson.

Enligt de nya reglerna från Riksidrottsförbundet så spelas inte längre JSM för 12-åringar. Dock spelas en 12-års tävling på GLTK samtidigt som JSM som därmed indirekt får statusen som ett JSM för 12-åringar. Här nådde Sebastian Eriksson en fin kvartsfinal i singel och dubbelparet Ella Sigfrid/Izabel Jovanovic var bara några bollar från att nå final i FD12. I FS12B visade 11-åriga Niki Jovanovic framfötterna när hon gick hela vägen till final.

– Vi har många ambitiösa unga spelare som vi hoppas går i Anna och Jannes fotspår där de jobbar hårt i den dagliga träningen som gör att de varje år utvecklas och som 16-åringar kan tillhöra den absoluta Sverige-eliten, kommenterar chefstränare Magnus Ennerberg.

JSM inomhus är över för denna gång och vi är redan igång hemma med grusträningen.

– Bra jobbat alla spelare och värdefull uppbackning av coacherna Jocke och Aftab avslutar sportchef Billing.