All England triumferade på hemmaplan

Den 73:e upplagan av Gregory Cup spelades första helgen i augusti på Wimbledonanläggningens fantastiska gräsbanor. Arrangör och värd var således AELTC och förutom KLTK gästade även Hellerup från Köpenhamn.

Team-KLTK räckte inte till i den hårda konkurrensen. Motståndet är som vanligt mycket starkt i denna klassiska klubbmatch. Exempelvis ingick tidigare 41-rankade Kenneth Carlsen i danskarnas lag.

AELTC besegrade KLTK med 10-2 och Hellerup  med 8-4. Matchen om jumboplatsen mellan Stockholm och Köpenhamn slutatade 6-6, men danskarnas bättre resultat mot vinnarna gjorde att KLTK fick med sig den nesliga träsleven hem till Kungl. Tennishallen.

Patrik Andreasson, som ställde upp dagen innan avresa för att ersätta skadade Håkan Svensson, vann sin singel mot danskarna genom att besegra en spelare som spelat flera Wimbledonturneringar och vunnit mot både Agassi och Sampras. Samtidigt är alltid de engelska spelarna mästerliga på att behärska grässpelet. Thyra Taune var annars den av våra spelare som bidrog med flest segrar. Thyra vann tre av sina fyra matcher.

– Sistaplatsen till trots, vi fick tillbringa en minnesvärd helg i Wimbledon med mycket bra tennis, trevligt umgänge och förstklassigt omhändertagande. Engelsmännen tog värdskapet på allvar och vi behandlades nära nog som Wimbledonfinalister, kommenterar kapten Hans Hedström. Nästa år har vi hemmaplan. Då ska vi se till att segerbucklan blir kvar i Stockholm, avslutar Hedström.

Team-KLTK:
Simon Freund (elit)
Carl Hedström (elit)
Ellen Allgurin (elit)
Thyra Taune (elit)
Fredrik Söderlindh (+35)
Lina Westberg (+35)
Patrik Andreasson (+45)
Kristina Ebenius (+45)
Hans Hedström (kapten)