Dramatik i premiären

Det blev vinst med 4-2 mot Lidköpings TK efter stor dramatik när KLTK:s damlag inledde säsongen borta på Västgötaslätten.

KLTK kom till Lidköping med Hilda Melander, Alexandra Viktorovitch, Anna Leijon, Lisa Zaar (bilden ovan) och Lovisa Condé samt ledare Magnus Ennerberg för årets första match. Motståndarna Lidköpings TK har tack vare sitt tennisgymnasium i staden alltid en bra och jämn trupp, så det var en mycket oviss utgång i förhandstipsen.

Efter de inledande dubblarna stod det 2-0 till KLTK då Hilda/Alexandra och Lisa/Anna svarade för stadiga vinster i raka set.

På förstasingeln tog Hilda kommandot inledningsvis mot slitvargen Paulina Wulcan men västgöta-tjejen spelade bättre och bättre och kunde vända och vinna matchen i matchtiebreak. Anna mötte en för dagen storspelande Jennifer Jussi som hade en dag när det mesta blev stolpe in vilket gav vinsten till Lidköping och 2-2 i matcher.

De två avgörande singlarna blev så spännande som bara en lagmatch kan bli. Lisa Zaar hamnade i underläge 4-8 i det avgörande matchtiebreaket mot Rebecka Ehn men visade att det alltid är för tidigt att ge upp. Med sin enastående fighting-spirit vann hon sex bollar i rad och gav KLTK en skön 3-2 ledning.

På banan bredvid var Alexandra i problem, underläge 5-7, 0-5 mot Adna Sofradzija och den stora publiken på plats hade nog räknat in 3-3 som slutresultat. Men Alexandra ville annorlunda, efter lite taktiska förändringar i spelet tog ”Alex” över fullständigt och kunde vinna sju raka game och tvinga fram ett matchtiebreak. Väl där blev det gastkramande spänning där Alex först missade matchbollen vid 9-8, räddade matchboll vid 9-10, vann boll vid 10-10 som slutade med att Adna rasade ihop med kramp nere i sitt forehandhörn. På sista matchbollen var Alexandra aggressiv och kunde fastställa slutresultatet till 4-2.

– Bra insatser av alla tjejer på plats.Vi sa att vi skulle kriga för varje boll och det var precis vad vi gjorde. Vi ger oss aldrig, sa en mycket nöjd Magnus Ennerberg efter matchen.

Serien fortsätter med bortamatch på söndag mot Tabergsdalens TK och på tisdag spelas första hemmamatchen för året då Upsala TK kommer på besök. Matchstart 16.30, vi ses i Hallen!

Läs om KLTK:s damlag HÄR.