Dags för damernas Elitserie

November är seriemånaden för Sveriges främsta tennisspelare. För KLTK:s damlag är det Elitserien som gäller i år efter att ha vunnit Division 1 förra året. På bilden syns delar av laget 2016 som firar segern med Pommac.

Elitserien består av åtta klubbar där man möter varje lag en gång. Varje lagmatch består av två dubblar och fyra singlar. De två bästa lagen i serien möts i SM-final medan de två sämsta lagen åker ner till Division 1.

Som alltid spelar KLTK med de spelare som är aktiva i vår verksamhet under hela året och serien blir ett bra sätt för de våra att utveckla sin tennis. KLTK har inför seriestarten en trupp på åtta spelare där vi både finner spelare med Fed Cup- och EM-erfarenhet sida vid sida med juniorer från de egna leden. Ledare för laget är Magnus Ennerberg:

– Lagmatcher är fantastiskt roligt och vi ska förbereda oss så bra vi bara kan. Vore kul om många klubbkamrater ville stötta från läktarplats.

KLTK Damer har tre hemmamatcher som spelas den 14:e, 18:e, 27:e november samt ett Stockholmsderby i Alvik den 20:e november.

Sedan förra året har vi tappat Sofie Garpered och Hanna Wikberg som båda flyttat till USA för College-tennis. Hanna stod för imponerande 8-0 i matcher i förra årets division 1-spel. Här nedan finns årets damlag: