Division 1 inleds i helgen

Året närmar sig sitt slut och i vanlig ordning avslutas säsongen med seriespel för KLTK:s elitdamer- och herrar. Nu på lördag den 2 december spelar båda lagen sina första matcher.

Både dam- och herrlaget står inför en omstart i division 1 efter att ha förlorat sina elitserieplatser förra året. Trots fjolårets motgångar finns stora möjligheter för båda lagen att återta sin plats i den högsta serien.

På herrsidan är det vanligt förekommande att en majoritet av KLTK:s trupp befinner sig på college utomlands i inledningen av serien. Det gäller även i år men KLTK:s lag förväntas bli starkare ju längre serien fortskrider då fler spelare kommer hem till Stockholm.

På damsidan spelar nytillskottet Caijsa Hennemann en nyckelroll med sin omfattande erfarenhet från landslagsspel. Hon blir ett ankare i laget som i övrigt består av klubbens lovande tävlingsjuniorer.

–KLTK har sedan länge en policy att inte köpa in spelare enbart för seriespel, utan vi spelar med de spelare som tillhör KLTK året runt. Det gör det svårt att konkurrera om guld i elitserien men det rimmar bäst med klubbens mål och vårt synsätt kring spelarutveckling under ett helt verksamhetsår, kommenterar sportchef Magnus Ennerberg.

KLTK:s hemmamatcher där vi hoppas se många medlemmar på plats:

Damer

9/12 kl. 14.00KLTK - Kramfors TK
10/12 kl. 10.00KLTK - Falu TK
12/12 kl. 17.00KLTK - Gustavsbergs TK

Herrar

16/12 kl. 14.00KLTK - Danderyd Djursholm ETK
17/12 kl. 10.00KLTK - Näsbyparks TK