Davis Cup är tillbaka i september

Kungl. Tennishallen blir spelplats för Sveriges Davis Cup-match mot Indien den 14-15 september där segraren kvalificerar sig för nästa års Davis Cup Qualifiers.

Davis Cup är tennisens lag-VM på herrsidan och sportvärldens största årligen återkommande lagtävling med över 150 deltagande nationer.

– Fantastiskt roligt att vi spelar i ”Kungliga” igen. Spelarna trivs på centrecourten och vi hoppas såklart på bra stöd från den svenska publiken, säger Davis Cup-kapten Simon Aspelin.

Kungl. Tennishallen har stått värd för flera landskamper genom åren. Den första spelades mot Sydafrika 1960 och i september återvänder det svenska DC-laget till sin hemmaborg.

– Vi är glada för att åter kunna spela en Davis Cup-match i Kungl. Tennishallen. Vi har goda minnen från våra senaste matcher och vet att den stämning som skapas i hallen är väldigt speciell, säger Bengt Helmersson, tournament director, Svenska Tennisförbundet.

I hemmamatchen mot Indien, 36 på nationsrankingen, har Sverige siktet på att behålla sin plats i Davis Cup Qualifiers. Landskampen består av fyra singlar och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.

– Vi har en stolt tradition på klubben med många minnesvärda DC-matcher. Det här blir den 19:e i ordningen och vi är glada över att ännu en gång få husera Davis Cup, säger KLTK:s klubbchef Micaela Hjelm.

Biljetterna släpps den 24 maj, mer information om biljettsläppet publiceras på klubbens hemsida inom kort.

Publicerat 2024-05-17