Wimbledon nästa för Brunström/Siljeström

Johan Brunström i par med KLTK:s Andreas Siljeström är klara för Wimbledon som sista par in i tävlingen.

Alltid lika välunderrättade Jonas Arnesen kunde rapportera på bloggen ”Challenge” att det var stor dramatik när svenskarna knep den sista dubbelplatsen.

Då Brunström och Siljeström spelade förra veckans ATP-turnering i Rosmalen låg en Wimbledon-biljett i potten. Rankningen efter turneringen avgjorde vilka par som skulle direktkvalificera sig till årets tredje Grand Slam-turnering. Duon låg inför Rosmalen 146 på rankningen (Johan 70 och Andreas 76) och vann en match vilket räckte för att Johan skulle klättra en placering.

När den officiella listan kom ut några dagar senare saknades svenskarna. Deras plats var tagen av Ivo Karlovic och Dimitri Tursonov. Efter ytterligare några turer var svenskarna åter och slutligen klara.

På fredag åker Johan och Andreas till Wimbledon för fyra dagars grästräning.