Heinonen fortsätter visa storform

Adam Heinonen vann i Trollbäcken den föregående veckan. Nu är han vidare till den tredje omgången i Kungens Kanna efter en fin seger mot seedade estländaren Alexander Georg Manama. Siffrorna skrevs till 6-3, 7-6. Sämre gick det däremot för övriga svenskar, Emma Shasteen och Ross Weibull.

– Jag spelade väldigt bra i dag. Min form är på topp. Den började ta fart i Tyresö och nu är formen bara på väg uppåt, säger Adam Heinonen.

Växjösonen är en aggressiv spelare med en rak enhandsbackhand som ett av sina största vapen.

– Den funkade jättebra i dag. Jag tycker att jag kan slå igenom alla slag.

Hur är det att spela mot utländska spelare?

– Det är svårt. Man har inte mött dem innan. Att han hade en enhandsbackhand var det enda jag visste innan dagens match.
De övriga svenska hoppen, Ross Weibull och Emma Shasteen, föll båda två i den andra omgången. Weibull var chanslös i det första setet mot den fjärdeseedade ryssen Arjtom Matus. Men i det andra höjde sig svensken.

– Det första setet innehöll många jämna bollar. Men jag fick inte med mig bollarna och gemen. I det andra set spelade jag mer varierat vilket gjorde att jag kunde ta matchen till ett avgörande set, säger Weibull

Men där fick svensken en tuff start och kom i underläge direkt. Men Weibull tog sig samman och kvitterade till 4-4. Därefter tog det dock stopp för Lunds Weibull.

Den enda kvarvarande svenskan i Drottningens Pris, Emma Shasteen, mötte tufft motstånd i form av den danska ettan Clara Tauson. Dansken dominerade i första setet och kunde vinna det komfortabelt med 6-0. Men i andra pressades hon rejält av KLTK:s Shasteen. Dock räckte inte Emmas höjning till setvinst. Tauson är vidare efter siffrorna 6-0, 7-5.

Text: Jacob Johannesson, SweTennis