Övrig utbildning

KLTK:s styrelse fortsätter arbetet med att höja nivån hos klubbens medlemmar vad avser domarkunskap, tävlingsledarkunskap och tränarkunskap. Arbetet leds av styrelsens Utbildningskommitté.

Vision och mål:

Utbildningskommittén (UK) ska skapa möjlighet för medlemmarna att utbilda sig till tävlingsledare, domare och tennisledare (tränare).
UK ska verka för och bidra till att KLTK alltid har tillgång till funktionärer med god kunskap och som kan medverka vid olika aktiviteter och tävlingar i klubbens regi.

UK ska verka för att tillgodose klubbens behov av ledare och tränare för att kunna erbjuda klubbens medlemmar en kvalitativ verksamhet i form av tennisträningar, tävlingar, lägerverksamhet och tennisresor.

UK ska skapa ett ökat intresse bland juniorer att efter aktivt tennisutövande fortsätta inom klubbens verksamhet.

Strategi:

UK ska identifiera och rekrytera medlemmar som är villiga att utbilda sig till tävlingsledare, domare och/eller tennisledare för att tillgodose klubbens behov i ett långsiktigt perspektiv.

UK ska hålla sig uppdaterad och informerad om utbildningar som genomförs i Stockholms- och Svenska Tennisförbundets regi.

UK ska ansvara för att medlemmar kontinuerligt erbjuds utbildning till tävlingsledare, domare, funktionär och tennisledare.

Kontakt:

LARS-JOHAN BLOM, ordförande UK, 0709-255 847
Lovisa Ziegler
Sofia Ziegler

Här följer Utbildningskommitténs verksamhetsplan:

Utbildning arrangerad av KLTK

Februari:

Bollkalleutbildning inför Kungens Kanna & Drottningens Pris. Den 20 februari hålls bollkalleutbildning för de bollkallar som ska springa på vår egen Tennis Europe Junior Tour-tävling med några av världens bästa 14-åringar i startfältet. Juniorer födda 2004 – 2007.

Förbundsdomarkurs. I samband med Kungens Kanna & Drottningens pris (27 feb-5 mars) anordnar Svenska Tennisförbundet en elitdomarutbildning. KLTK har två stående platser till denna utbildning. Se mer info längre ned.

April:

Domarutbildning. 12 april hålls en linjedomarutbildning och klubbdomarutbildning. Det år man fyller 14 år är det obligatoriskt att ha genomgått klubbdomarutbildning för KLTK:s juniorer.

Maj:

Bollkalleuttagning till If Stockholm Open, Eliteserien och Kungens Kanna & Drottningens Pris. Under maj månad kommer en bollkalleuttagning till dessa tävlingar att genomföras. Juniorer födda 2002 – 2007.

November:

Bollkalleutbildning inför Elitserien och Division 1. Den 12 november hålls en bollkalleutbildning för de bollkallar som ska springa under elitserien och division 1. Juniorer födda 2004 – 2007.

Domarutbildning. 12 november hålls en linjedomarutbildning och klubbdomarutbildning. Det år man fyller 14 år är det obligatoriskt att ha genomgått klubbdomarutbildning för KLTK:s juniorer.

Externt arrangerad utbildning

Januari:

Tränarträff. Tennis Stockholm fortsätter 2016, sin barn och ungdomssatsning. Fokus för satsningen kommer vara utbildning, utveckling och teamwork.  I Team Stockholm, 12-18 år, utökas antal aktiviteter. Nytt för året är Next Generation, 10-11 år som är en bredd satsning och ligger utanför Team Stockholm.

Kontaktperson: Per Henricsson

Datum: 2016-01-19
Plats: Kungl. Tennishallen
Sista anmälningsdag: 2016-01-15

För mer information. KLICKA HÄR.

Februai:

Vill du döma internationellt? Kungens Kanna & Drottningens Pris är en av världens äldsta tennistävlingar. I februari/mars 2016 spelas den 111:e upplagan som en Tennis Europe Junior Tour 14-årstävling på den allra högsta nivån, Category 1. Tävlingen har mycket höga ambitioner och planerar att ha domare i alla huvudtävlingsmatcher.

KLTK och Svenska Tennisförbundet söker därför unga domare (främst i åldrarna 16-24 år) som genomgått domarutbildning och är aktiva som huvuddomare i sina hemmaklubbar.

Kontaktperson: Johan Carlsson
Datum: 2016-02-27 – 2016-03-05
Plats: Kungl. Tennishallen
Sista anmälningsdag: 2016-01-20

För mer information KLICKA HÄR.

Vill du veta mer om Tennis Stockholms utbildningsprogram. KLICKA HÄR.

Den här sidan uppdateras löpande och fler utbildningstillfällen kommer att publiceras.