Samarbetande tränare

Som ett led i att befästa KLTK:s position som en av Sveriges ledande tennisklubbar är ett antal mycket kvalificerade tränare knutna till verksamheten. Personer med olika bakgrund, olika erfarenheter och med olika specialiteter. Dessa personer som vi benämner "samarbetande tränare" är till din tjänst och de enda som vi tillåter att vara verksamma på våra banor som privattränare.

Övrig information

Varje lektion är 55 minuter för att respektive tränare ska hinna förbereda kommande träningspass. Tränarnas arvode framgår av nedanstående presentation. Med två elever på banan tillkommer 50:-, tre elever tillkommer 100:- och vid fyra elever tillkommer 150:-. Alla betalning sker i Kungl. Tennishallens reception. På bana 3, 4 samt centercourten kan lektion med tränare inte bedrivas.

Som medlem bokar man själv banan genom det digitala bokningssystemet eller kontaktar receptionen. Sedan gör man upp med en av tränarna ovan. Lektionerna är inte öppna för icke medlemmar och medlemmar med begränsad bokningsrätt kan endast ta lektioner på de tider där de själva kan boka. Tim-medlemmar erlägger dessutom sin ordinarie tim-avgift.

Som juniormedlem kan man boka tid med tränare på söndagar mellan 12.00 – 16.00. Man kan boka en tid i taget. Så snart lektionen är genomförd kan en ny tid bokas. Bokning sker via receptionen i Kungl. Tennishallen. LÄS MER HÄR!

Bokad lektion som inte avbokas senast 18:00 kvällen före debiteras till fullt pris.

Kontaktpersoner

Roger Alex

Boka Roger via KLTK:s bokningssystem My Court.

Gymnastikdirektör som gått SvTF:s steg 3-utbildning. Som junior en av de bästa i landet. Spelade under en period tennis som proffs. Har arbetat 25 år på KLTK, 15 år som tränare för klubbens juniorer och sedan 2004 som privattränare. Tycker om att arbeta med spelare i alla åldrar på olika nivåer.

Joe Beaton

Boka Joe via KLTK:s bokningssystem My Court.

Har under många år arbetat med tennis i Spanien. Professionell tränare som spelat på elitnivå. Redo att hjälpa tennisspelare på olika nivåer med att förbättra teknik, taktik och styrka. Är tvåspråkig i engelska och spanska. Svenskan är under utveckling.

Joe är gruppledare för våra samarbetande tränare. Har du några tankar och idéer hur tränarverksamheten på KLTK kan utvecklas för att ta tillvara många medlemmars intressen så välkommen att kontakta Joe.

Guillaume Berman

Boka Guillaume via KLTK:s bokningssystem My Court.

Guillaume är 25 år gammal och kommer ifrån Lyon i Frankrike. Han studerade på Northern Kentucky University i USA och spelade i deras tennislag i division 1. Efter examen, Business Degree med inriktning på sport, arbetade han ett år som assisterande tränare för laget. Efter USA arbetade Guillaume som tennistränare för Jim Courier Tennis i bland annat Spanien, Brasilien och Maldiverna där han undervisade både nybörjare och proffs. Guillaume talar fyra språk och ser fram emot att lära sig svenska.


Tryggve Ehnberg

Boka Tryggve via KLTK:s bokningssystem My Court.

Certified Professional PTR, Modern Tennis Coach MTI samt Etcheberry Certified. Steg 3 utbildad av Svenska Tennisförbundet. Utbildad i USA av bl.a. Dennis Van der Meer, Vic Braden och dr Jim Loehr. Trivs bra med tennisspelare på alla nivåer.

Johan Kareld

Boka Johan via KLTK:s bokningssystem My Court.

Före detta elitspelare, född 1980. Var som junior rankad bland de bästa i landet. Tio års erfarenhet av tennistränaryrket. Har jobbat som förbundstränare för svenska juniorlandslagen och genomfört uppdrag för det svenska herrlandslaget. Tycker om att träna spelare i alla åldrar oavsett om man är nybörjare, motionsspelare, tävlingsspelare eller elitspelare.

Hilda Melander

Boka Hilda via KLTK:s bokningssystem My Court

Elitspelare på 25 år som ha spenderat de senaste 19 åren på en tennisbana. Under karriären har hon bland annat medverkat i det svenska landslaget i både EM och Fed Cup. Hilda har tre USD 10.000-titlar samt 24 SM-medaljer (12 guld). Under tiden som professionell atlet har hon även startat och drivit företaget SportAktiv. Hilda ser fram emot att få dela med sig av sina erfarenheter.

Marit Nordfors

Boka Marit via KLTK:s bokningssystem My Court.

Före detta elitsatsande junior, född 1988. Var som junior högt rankad i Stockholm och vann bl.a. Junior-SM i dubbel och har även tävlat internationellt. Har flera års erfarenhet av tränaryrket och har jobbat såväl privat som med större grupper, vuxna som barn. Tränar alla nivåer från nybörjare till den kräsne elitspelaren med allt vad det innebär (tekniskt, strategiskt, mentalt samt rörelse/fotarbete). Är också utbildad friskvårdsterapeut, kostrådgivare samt massös.

Vladka Uhlirova

Boka Vladka via KLTK:s bokningssystem My Court.

Efter 12 år på WTA-touren med 31 Grand Slam-starter på meritlistan har det Tjeckisk-födde tennisproffset nu landat i Stockholm för att utveckla KLTK:s medlemmar. Har USPTA:s Elite Professional utbildning samt PTR:s Professional Adult Development. Har också en Masterutbildning i Sports Leadership från Northeastern University i Boston. Hjälper sina elever med teknik, taktik, skadeprevention, tennisrelaterad fysträning, utrustning, uppvärmning, biodynamik och hur man mentalt ska förhålla sig till tennisen.

Fran Ribeiro

Boka Fran via KLTK:s bokningssystem My Court.

Spansk fd. elitspelare bl.a. med en juniormästartitel på meritlistan. Har spelat tillsammans med landsmännen Moya, Ferrero, Verdasco och många fler. Som coach har Fran en bred erfarenhet av att arbeta på alla nivåer inklusive juniorer och professionella spelare. Innan KLTK arbetade han både på ATP-touren och WTA-touren som coach. Fran hjälper spelare på alla nivåer, nybörjare som elit.