Lunchmeny v.49 2023

Måndag

Mustig nötgryta med smak av kryddpeppar, lök, morot serveras med kokt potatis
Ugnsbakad laxfilé med basilikasås och soltorkade tomater serveras med kokt potatis
Pasta bolognese på linser och sojafärs med riven parmesanost
Veckans hälsosallad

Tisdag

Stekt rimmat fläsk med raggmunk och rårörda lingon
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap
Pestoöverbakad västerhavssejfilé med paprikasås serveras med saffransris
Vegetariskt: Smördagsbakad getost med bakade rödbetor, honung, valnötter och plocksallad
Veckans hälsosallad

Onsdag

Pocherad koljafilé med Sandefjordssås, gröna bönor och potatispuré
Nattbakad karré med grönpeppar & ädelostsås, haricorts verts sallad samt pommes alumette med purjolök
Vegetariskt: Nasi goreng-stekt ris med grönsaker samt kikärtsbollar och rostad majskräm
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap
Veckans hälsosallad

Torsdag

Wallenbergare på kalvfärs med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatispuré
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap
Räk och spenatfärserad sejfilé med hummersås, gröna ärtor och pilaffris
Vegetariskt: Stekt potatisgnocchi med svamp och ostsås samt grönkål
Veckans hälsosallad :

Fredag

Grillad kycklingfilé med madeirasås, rostad grekisk potatis med oliver, timjan och lök
Halstrad laxfilé med dill och skaldjurssås serveras med pilaffris
Vegetariskt: Stekt potatisgnocchi med svamp och ostsås samt grönkål
Veckans hälsosallad

Hela veckan:

Caesarsallad med svensk kyckling, bacon från Grevbäck, parmesanost och krutonger
Caesarsallad med handskalade räkor och parmesanost och krutonger