Lunchmeny v.49 2023
Måndag
Mustig nötgryta med smak av kryddpeppar, lök, morot serveras med kokt potatis |
Ugnsbakad laxfilé med basilikasås och soltorkade tomater serveras med kokt potatis |
Pasta bolognese på linser och sojafärs med riven parmesanost |
Veckans hälsosallad |
Tisdag
Stekt rimmat fläsk med raggmunk och rårörda lingon |
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap |
Pestoöverbakad västerhavssejfilé med paprikasås serveras med saffransris |
Vegetariskt: Smördagsbakad getost med bakade rödbetor, honung, valnötter och plocksallad |
Veckans hälsosallad |
Onsdag
Pocherad koljafilé med Sandefjordssås, gröna bönor och potatispuré | |
Nattbakad karré med grönpeppar & ädelostsås, haricorts verts sallad samt pommes alumette med purjolök | |
Vegetariskt: Nasi goreng-stekt ris med grönsaker samt kikärtsbollar och rostad majskräm | |
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap | |
Veckans hälsosallad |
Torsdag
Wallenbergare på kalvfärs med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatispuré |
Veckans husman: Vaggeryds isterband med persiljestuvad potatis serveras med rödbetor och senap |
Räk och spenatfärserad sejfilé med hummersås, gröna ärtor och pilaffris |
Vegetariskt: Stekt potatisgnocchi med svamp och ostsås samt grönkål |
Veckans hälsosallad : |
Fredag
Grillad kycklingfilé med madeirasås, rostad grekisk potatis med oliver, timjan och lök |
Halstrad laxfilé med dill och skaldjurssås serveras med pilaffris |
Vegetariskt: Stekt potatisgnocchi med svamp och ostsås samt grönkål |
Veckans hälsosallad |
Hela veckan:
Caesarsallad med svensk kyckling, bacon från Grevbäck, parmesanost och krutonger |
Caesarsallad med handskalade räkor och parmesanost och krutonger |