Lunchmenyn v.38 2025
Måndag
Kycklingsautè med höstens kantareller, rotgrönsaker och buljongkokt ris | ||
Stekt panerad flundrafilé med tartarsås, blomkål och couscoussallad | ||
Dagens husmanskost: Krämig korvstroganoff serveras med ris | ||
Vegetariskt: Grönsakspytt i panna med halloumi serveras med rödbetor och saltgurka | ||
Dagens sallad: Lättgravad fjällröding med sauce verté, rädisor, fänkål, frasig svartkål, matvetesallad |
Tisdag
Raggmunk med stekt fläsk alt: löksås och kokt potatis samt rårörda lingon |
Ugnsbakad flundrafilé fylld med färskost, basilika, räkor serveras med savoykål och bulgur |
Vegetariskt: Frasiga raggmunkar med hackad rödlök, gräslök, creme-fraiche och tångkaviar |
Dagens sallad: Lättgravad fjällröding med sauce verté, rädisor, fänkål, frasig svartkål, matvetesallad |
Onsdag
Kalvfärsbiff med champinjoner och ädelostsås, timjanrostad morot och potatis | |
Vitninspocherad västerhavssejfilé med stuvad spenat och hackat ägg serveras med potatispuré | |
Vegetariskt: Kålpudding med vegofärs serveras med gräddsås och krossad potatis | |
Dagens sallad: Lättgravad fjällröding med sauce verté, rädisor, fänkål, frasig svartkål, matvetesallad |
Torsdag
Stekt panerad fläsknoisett med peppargräddsås, suger snaps och broccoli samt timjanstekt kulpotatis |
Teriyaki och sesamglazerad laxfilé med chilismörsås och pakchoisallad, kokt svart ris |
Vegetariskt: Grönsakslasagne toppad med riven mozzarellaost och Grana Padano |
Dagens sallad: Lättgravad fjällröding med sauce verté, rädisor, fänkål, frasig svartkål, matvetesallad |
Fredag
Stifado: Grekisk köttgryta med tomat, kanel, nejlika, lök, vitlök serveras med yoghurt och klyftpotatis | ||
Havets Wallenbergare med skaldjurssås alt: skirat smör, gröna ärtor, citron och potatispuré | ||
Vegetariskt: Grönsakslasagne toppad med riven mozzarellaost och Grana Padano | ||
Dagens sallad: Lättgravad fjällröding med sauce verté, rädisor, fänkål, frasig svartkål, matvetesallad |
Hela veckan:
Caesarsallad med svensk kyckling, bacon från Grevbäck, parmesanost och krutonger |
Caesarsallad med handskalade räkor, parmesanost och krutonger |
Fråga oss om allergener. Samt ursprungsland av kött, fågel och fisk så hjälper vi till med det |