Zverev till Kungl. Tennishallen

Med ett år kvar till matchstart kan vårt eget Stockholm Open släppa sin första storspelare för 2021 – Alexander ”Sascha” Zverev. Nyheten kom samma vecka som den 52:a upplagan av den klassiska turneringen skulle avgjorts i Kungl. Tennishallen, men som ställts in på grund av den rådande pandemin.

Jakten på det optimala startfältet pågår för fullt för alla ATP-arrangörer. Stockholm Open har sedan länge tillhört en av spelarnas favorittävlingar och nu återkommer tysken Alexander ”Sascha” Zverev, rankad sjua i världen.

– Jag har haft förmånen att träffa flera av de svenska tennislegendarerna som jag sett upp till i hela mitt liv; Björn, Mats, Stefan och Thomas. Ja listan är lång. Att få komma till anrika och omtyckta Stockholm Open ser jag mycket fram emot. Kanske har jag också turen att få möta någon av bröderna Ymer igen när jag är där, kommenterar Sascha Zverev.

Ända sedan Stockholm Open startades 1969 har tennisstjärnor som Laver, Borg, McEnroe, Becker, Björkman, Federer och Tsitsipas bjudit på världstennis i Kungl. Tennishallen. Thomas Enqvist, själv trefaldig vinnare av turneringen, är Tournament Director och ansvarig för spelarrekryteringen.

– Sascha Zverev har, trots sin ålder, redan etablerat sig i yttersta världseliten. Segern i ATP-finalen 2018 och finalplatsen i US Open i år bekräftar allas förväntningar på att Zverev blir en av de nya spelarna som kommer att dominera herrtennisen i framtiden. Han är den perfekta spelaren för oss och det är riktigt skönt att ha honom klar redan nu, både för 2021 och 2022, säger Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open.

Samtidigt som spelare uppvaktas och signas inför kommande tennisår, arbetar organisationen bakom Stockholm Open med att bredda och utveckla turneringens övriga aktiviteter och engagemang. Tanken är att lyfta och arbeta med tennis i världsklass parallellt med ett större engagemang för utvecklingen av svensk tennis, både på och utanför plan.