Yonex och KLTK i nytt samarbete

En av världens ledande sporttillverkare ökar sin satsning på Sverige och inleder ett långsiktigt samarbete med KLTK. Yonex blir sponsor och ny officiell leverantör till både klubben och vårt elitprojekt Academy of KLTK.

Jämfört med KLTK som har 123 år på nacken är Yonex en ung företelse. Bolaget bildades 1946 i Niigata, Japan. Verksamheten för Yonex började med fiske men tidigt blev man världsledande inom badminton. Idag är Yonex en av de främsta aktörerna inom tennisen med konrakterade världsstjärnor så som Stan Wawrinka, Denis Shapovalov, Nick Kyrgios, Naomi Osaka och tidigare världsettan Angelique Kerber (bild ovan).

Yonex har nu träffat ett omfattande avtal med KLTK som sponsor och officiell leverantör av tennisutrustning så som racketar, skor, kläder, senor och annan utrustning.

– Tennisen är en stor och snabbt växande del av Yonex verksamhet och Norden är inget undantag. Att få till ett samarbete med ikonen bland Sveriges tennisklubbar är ett viktigt steg i vår expansion som vi hoppas ska inspirera andra klubbar och tennisbutiker, kommenterar Benni Holst Andersen VD på Scansport som representerar Yonex i Norden.

– Vår omfattande junior- och elitverksamhet är helt beroende av nära samarbeten med näringslivet. Att vi nu tecknat ett större sponsorsamarbete med ett företag från tennisbranschen är för oss ovanligt men desto roligare. Vårt hårda arbete med att utveckla KLTK belönas genom att spännande och trovärdiga varumärken vill förknippas med oss, kommenterar KLTK:s generalsekreterare Mats Låftman. Vi ser fram emot att komplettera vår redan välfyllda butik med hela Yonex spännande sortiment, avslutar Låftman.

Samarbetet mellan Yonex och KLTK inleds i januari 2019 och löper i ett första steg fram till årskiftet 2021/2022.