Wimbledon donerar 116 miljoner

Wimbledon har fått beröm från hela världen för sitt unika beslut att betala ut tio miljoner pund till tennisens professionella spelare trots att 2020 års turnering inte blev av.

All England Lawn Tennis & Croquet Club (AELTC) har sedan många år en pandemiförsäkring som innebär att den ekonomiska skadan från årets inställda evenemang blir hanterbar för arrangörsklubben.

AELTC vill hjälpa spelare som på grund av Coronapandemin inte har möjlighet att tävla om de sedvanliga prispengarna som proffstouren erbjuder. Inte mindre än 620 spelare omfattas av den generösa donationen.

All England betalar ut 25.000 pund till de spelare som skulle deltagit i årets huvudtävling samt 12.500 pund till ytterligare 224 kvalspelare. Även dubbelspelare och deltagare i rullstolstennisen kommer att erhålla ekonomiskt stöd.

– Vi är glada över att vår försäkringspolicy har gjort det möjligt för oss att erbjuda en belöning till de spelare som jobbat så hårt för att bygga upp sin ranking och därmed ta en plats i våra mästerskap 2020, kommenterar Chief Executive Richard Lewis.