Världssexan kommer tillbaka

Världssexan Tomas Berdych kommer tillbaka för att försöka försvara sin titel i If Stockholm Open. Den glada nyheten innebär att det redan starka startfältet blir ytterligare ett snäpp vassare.

Tomas Berdych har inte varit utanför topp-tio-listan på fem år och har under den perioden varit främste utmanare till Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal och Andy Murray. Den flackt spelande tjecken har i Grand Slam-sammanhang mängder av kvarts- och flera semifinaler på meritlistan och allra närmast en av de fyra tyngsta titlarna var han 2010 då Nadal blev för svår i Wimbledon-finalen.

Berdych har varit uppe i 27 singelfinaler och tog sin tionde och senaste titel just i Kungl. Tennishallen där han förra året finalbesegrade Grigor Dimitrov.

Världssexan har titlar i If Stockholm Open från 2012 och 2014 och gäller självklart som favorit i årets upplaga.

Men det finns flera tunga utmanare: fjolårsfinalisten Grigor Dimitrov och världstolvan Richard Gasquet är de på papperet svåraste men också spelare som till exempel Bernard Tomic och Jeremy Chardy har kapacitet att gå hela vägen.

Med tanke på den hårda konkurrensen går det inte att tillmäta heta tonårstrion Alexander Zverev, Thanasi Kokkinakis, Elias Ymer några stora segermöjligheter men visst kan de svara för skrällar mot toppnamnen.