Välkommen Ervin Eleskovic!

Ervin Eleskovic är klar som ny samarbetande tränare i KLTK. Han återvänder därmed till klubben, som han tidigare har tillhört under sin elitkarriär.

Ervin har en gedigen och lång spelarbakgrund. Han har bland annat representerat Sverige både som junior och i Davis Cup, nådde som bäst plats 351 på ATP-rankingen och har flertalet SM-titlar i bagaget. Ervin har även spelat i Stockholm Open och nådde kvartsfinal i dubbel 2005 tillsammans med Johan Landsberg.

Hur ser din bakgrund i KLTK ut?

– Jag blev medlem i klubben första gången 2006 och hade då KLTK som min träningsbas. Återkom sedan 2010, då jag var med i KLTK:s segrande Elitserielag. Nu blir det en tredje runda, säger Ervin.

När spelarkarriären lades ned påbörjade Ervin sin tränarkarriär. Nu har han 11 års erfarenhet och har arbetat med tävlingsjuniorer både i Sverige och utomlands. Fair Play TK, Ystad TK, Dubai och Singapore är några av arbetsplatserna. Jobbet på KLTK blir det första på hemmaplan sedan flytten utomlands för sju år sedan.

Vad lockade med en tredje runda i KLTK?

– Här är en härlig miljö som man mår bra av och det är fantastiska faciliteter både inne och ute. Dessutom så har jag många fina minnen härifrån. Jag funderade ganska länge på var jag helst ville arbeta när jag var tillbaka i Sverige och KLTK kom högst upp på min lista. Det känns väldigt roligt att vara tillbaka.

Vad ser du som viktigt i ditt tränarskap?

– Att anpassa träningen till individen beroende på spelstil, startnivå och målbild. Jag fokuserar på ett individanpassat program, i stället för ett som är förbestämt. Jag vill få en förståelse för vad som motiverar spelaren att komma till träningen, vad den vill uppnå och även dela med mig så mycket av mina kunskaper och erfarenheter som jag kan för att hjälpa andra att uppnå sina personliga mål.  Det är så jag gillar att coacha. Om jag skapar en aha-upplevelse där spelaren själv känner förbättringen i sitt spel så har jag lyckats med mitt uppdrag som coach.

– Vilken tävling ser du fram emot mest under året?

Stockholm Open! Jag har själv spelat i turneringen några gånger men nu har jag inte varit där på många år. Det ska bli väldigt kul att uppleva den miljön och atmosfären igen. Jag minns vilken stämning det var när jag mötte Thomas Johansson 2005, när han var seedad etta och ”defending champion”. Jag förlorade 6–7, 6–7 i en jämn match på en fullsatt Centre Court. Det var en fantastisk upplevelse som ung spelare – jag ser fram emot en lika härlig stämning nu, avslutar Ervin.

KLTK välkomnar Ervin tillbaka till klubben!

 

Publicerad 220923