Ulrika Saxon ny generalsekreterare för KLTK

Styrelsen har beslutat att utse Ulrika Saxon till ny generalsekreterare efter Mats Låftman, som efter 17 år lämnar tjänsten vid årsskiftet.

Ulrika har mångårig näringslivserfarenhet från främst Bonniersfären där hon haft vd-position de senaste 20 åren i olika mediabolag, och senast som vd för Bonnier Ventures. Med en civilekonomexamen från Handelshögskolan i bagaget har hon i sin yrkesroll utvecklat styrkor inom såväl ledarskap som kommunikation. Ulrika har i sina tidigare roller skaffat sig en erfarenhet av att arbeta, förutom med strategiska frågeställningar, med många olika frågor som vi tror kommer komma väl till pass för att förstå och bidra till att driva klubbens verksamhet, som förutom den rena tennisverksamheten inkluderar allt från fastigheten och ekonomin till de dagliga medlemsfrågorna. Därtill har hon bred erfarenhet från styrelsearbete i ett antal olika branscher och bolagsformer, samt ett brett kontaktnät inom näringslivet.

Tennis är ett viktigt fritidsintresse för Ulrika, ett intresse hon haft sedan barnsben och då hon också tävlade som junior. Hon delar tennisintresset med sin familj. Ulrika är 56 år och bosatt i Stockholm.

– KLTK är en lysande tennisstjärna som håller hög kvalitet i alla bemärkelser och jag är djupt imponerad av klubbens och verksamhetens utveckling och stabilitet. Personligen ser jag detta som något av ett hedersuppdrag och jag ser enormt mycket fram emot att, tillsammans med medarbetare, medlemmar och styrelse, arbeta med KLTK:s fortsatta utveckling och framtid, säger Ulrika Saxon.

Ulrika tillträder tjänsten den 2 januari 2023.

Vi vill också passa på att säga varmt tack till Mats för det unika och fantastiska arbete han har gjort under de är här åren. Han har varit drivande i att utveckla KLTK och vår anläggning till världsklass. Mats kommer fortsätta att på deltid stötta organisationen främst med frågorna kring ett eventuellt markintrång och hallens utveckling samt Stockholm Open.

– Vi är väldigt tacksamma över det formidabla arbete som Mats lagt ner under så många år i att modernisera klubben, ett arbete som kommit medlemmarna till gagn i form av uppgradering av tennisen, en utvecklad hall, stärkt ekonomi, förbättrad intern struktur och så mycket mer.

– Läget är därför perfekt för att välkomna Ulrika Saxon som ny generalsekreterare. Med Ulrika får vi en ledare med lång erfarenhet av företagande med en entreprenöriell ådra och ett starkt tennisintresse som kommer vara mycket fördelaktigt för klubbens fortsatta utveckling. Förändringstakten ökar ständigt och Ulrika kommer kunna bygga vidare på vår unika klubbkänsla och föra in klubben in i framtiden på ett utmärkt sätt, säger KLTK:s ordförande Marcus Wallenberg.

Styrelsen i Kungl. Lawn Tennis Klubben

 

Publicerat 2022-11-25